Ümit Özdağ: Kemal Kılıçdaroğlu aday olmasın

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, seçimlerin ikinci tura kalması durumunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa oy vermeyeceklerini söyledi. Özdağ "Kemal Kılıçdaroğlu siyasi hayatının en büyük iyiliğini partisine ve Türkiye’ye yapmak istiyorsa aday olmasın" dedi.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 09:24
 Ümit Özdağ: Kemal Kılıçdaroğlu aday olmasın

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Habertürk'te Fatih Altaylı’nın sunduğu Teke Tek programına katıldı. 

Özdağ gündeme dair değerlendirmelerde bulunurken, AK Parti'den ayrılarak kendilerine oy verecek vatandaşların olduğunu söyledi.

"Kılıçdaroğlu aday olmasın"

AK Parti'den kendilerine katılan vatandaşların ilk sorusunun " İkinci turda Erdoğan’ı mı yoksa Kılıçdaroğlu’nu mu destekleyeceksiniz" olduğunu belirten Özdağ "Bu çok stratejik bir soru. Zafer Partisi’ne oy verecek ama Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecek.” dedi.

Fatih Altaylı, "Galiba aynı şey Fatih Erbakan’ın Yeniden Refah Partisi için de geçerli olmalı ki geçtiğimiz günlerde bu yönde bir açıklama yaptı" hatırlatması üzerine Özdağ  “Evet. Onun için burada Kemal Kılıçdaroğlu siyasi hayatının en büyük iyiliğini partisine ve Türkiye’ye yapmak istiyorsa aday olmasın” şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş'ı neden gündeme getirdi?

Özdağ, Fatih Altaylı'nın "Cumhurbaşkanı adayı olarak neden Mansur Yavaş ismini söylediniz?" sorusuna Özdağ şöyle cevap verdi:

"Mansur Yavaş'ı CHP aday göstermek istemiyor. Diğer ortaklardan da var istemeyen. Bundan sonrası siyasi dedikoduya gireceği için nezaketsizlik olur. Biz bu açıklamayla Sayın Mansur Yavaş'ın tekrar masaya isminin geri gelmesini ve kamuoyu önünde bunun tartışılmasını istedik." dedi.

Mansur Yavaş'ın açık ara seçimi kazanacak tek aday olduğunun altını çizen Özdağ "Mansur Bey'e, "O Ankara'da işine devam etsin" şeklinde yaklaşımla tasviye edilmesi bir anti-demokratik tutumdur. Ama daha önemlisi, Türkiye'nin elinden bir değişim şansını alıyor CHP." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1453479/umit-ozdag-kemal-kilicdaroglu-aday-olmasin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.