Doğu Perinçek'ten Gezi tepkisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gezi Parkı Davası'nda verilen hpis cezalarına tepki gösterirken "Gezi direnişine biz de katıldık, Osman Kavala'lar hükümetin düşürülmesini istemiyor, biz düşmesini istiyorduk, hadi gelin beni de alın gücünüz yetiyorsa!" dedi.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 10:30
Doğu Perinçek'ten Gezi tepkisi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Ulusal Kanal’ın ‘Çıkış Yolu’ programında Gezi Parkı Davası’nda Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet, 7 kişiye 18 yıl hapis cezası verilmesi hakkında konuştu.

Gezi eylemlerinden dolayı Osman Kavala’ya müebbet hapis cezası verilmesini eleştiren Doğu Perinçek “Gezi direnişine biz de katıldık, Osman Kavala'lar hükümetin düşürülmesini istemiyor, biz düşmesini istiyorduk, hadi gelin beni de alın gücünüz yetiyorsa!” dedi.

Perinçek devamında da “Gezi eylemleri hükümete karşı bir protesto eylemleridir. Biz orda hükümet istifa dedik. Hatta Kavala’lar ‘hükümet istifa’ fikrine katılmıyorlardı” ifadelerini kullandı.

Perinçek'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Hükümet istifa denilebilir… Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman başbaşkan olduğu dönemde BOP Eşbaşkanı olduğunu söylüyordu. Biz de ona istifa et diyorduk. BOP Eş Başkanı Türkiye’nin Cumhurbaşkanı ya da başbakanı olamaz. Türkiye’nin Anayasası’nda BOP Eş Başkanlığı diye bir kurum yok . Amerika’nın kurumlarından biri. Dolayısıyla hükümete istifa et demek tek başına suç değil bugün de yapılıyor gene suç değil. Ama biz Soros Vakfı ilişkisine karşıyız. Türk milletine karşı tavırlar bunlar. Ama suç başka bir şey siyasi hata başka. Suç Ceza Kanunu’nda tanımlanan eylemi işlemektir. Dolayısıyla başka suç tanımlarının kanıtı olduğu denildiği vakit deliller arasında anlamı olabilir.Ama tek başına suç oluşturan eylemler değil

http://www.ankaramasasi.com/haber/1453632/dogu-perincekten-gezi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.