İçişleri Bakanlığından maske genelgesi...

Bilim Kurulu Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları doğrultusunda harekete geçen İçişleri Bakanlığı maske kullanımına ilişkin yeni bir genelge yayımladı.
Ankara Masası
|
27 Nisan 2022, Çarşamba - 10:54
İçişleri Bakanlığından maske genelgesi...

Koronavirüs salgını sürecinde toplumsal hayatın işleyişine ilişkin usul ve esaslar, salgının genel seyri ve Sağlık Bakanlığının önerileri doğrultusunda İçişleri Bakanlığı Genelgeleryle belirlenmiş ve İl/İlçe Hıfzıssıhha Kurulları kararları ile hayata geçirilmişti.

Salgınla mücadele sürecinde en önemli etkenler arasında yer alan maske kullanımına dair usul ve esaslar salgının son dönem seyri ve Sağlık Bakanlığının önerileri göz önünde bulundurularak daha önceki genelgede yeniden düzenlenerek açık alanlarda maske kullanım zorunluluğu kaldırılmıştı.

Son toplantısını dün gerçekleştiren Bilim Kurulu Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları açıklamıştı.

Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı yeni bir genelge daha yayımladı. Bu genelgeye göre;

27.04.2022 tarihinden itibaren;

1. Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşları hariç olmak üzere diğer tüm kapalı alanlarda maske zorunluluğu uygulamasının sona erdirilmiştir.

2. Toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarının kapalı alanlarında ise yeni bir karar alınıncaya kadar (günlük vaka sayısı 1.000’in altına düşmesi halinde) maske kullanma zorunluluğuna devam edilecektir.

Valilerimizce, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulları kararlarının ivedilikle alınacak ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmeyecektir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1453744/icisleri-bakanligindan-maske-genelgesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.