ABD'de, siyahi Prude'un ölümünü soruşturacak tahkikat jürisi kuruluyor

New York Başsavcısı Letitia James, Rochester kentinde, siyahi Amerikalı Daniel Prude'un, gözaltı esnasında kafasına poşet geçirilmesi sonucu hayatını kaybettiği olayın soruşturulması için tahkikat jürisi kurulacağını duyurdu.
aa:text:20200906:22380709
|
06 Eylül 2020, Pazar - 04:03
 ABD'de, siyahi Prude'un ölümünü soruşturacak tahkikat jürisi kuruluyor

James, mart ayında Daniel Prude'un gözaltı esnasında kafasına poşet geçirilerek öldürülmesi olayına ilişkin hukuki sürece hakkında yazılı açıklama yaptı.

Prude'un ailesinin ve Rochester halkının, bu ölümden dolayı büyük bir acı içinde olduğuna işaret eden James, "Ofisim, konuya ilişkin sürdürdüğümüz teferruatlı soruşturmanın bir parçası olarak bir an önce bir tahkikat jürisi kuracak." değerlendirmesinde bulundu.

Medyaya yansıyan görüntülere tepkiler halen devam ediyor.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, sokakta çıplak bir şekilde teslim olan Daniel Prude'un, polisin uyarısının ardından kendisine verilen talimatlar doğrultusunda yere yattığı, ellerinin arkadan kelepçelendiği, polisin ise zararsız ve kelepçeli bir şekilde yatan zanlının kafasına poşet geçirerek yere doğru bastırdığı yer almıştı.

ABD medyası, Prude'un bilinçsiz bir şekilde hastaneye kaldırıldıktan sonra solunum cihazına bağlandığı ve otopsi raporuna göre ise 7 gün sonra hayatını kaybettiğini yazmıştı. 

Otopsi raporunda siyahi Prude'un ölümü, ''fiziksel baskı sonucu boğulma komplikasyonları'' ve cinayet olarak kayda geçmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/145452/abdde-siyahi-prudeun-olumunu-sorusturacak-tahkikat-jurisi-kuruluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.