Almanya’da protestocular polis ile çatıştı

Almanya’nın Leipzig kentinde dar gelirlilerin yaşadığı bölgedeki konutlara yüksek gelirlilerin yerleşmesiyle konut kiralarının yükselmesinin protesto edildiği bir gösteride polis ile eylemciler çatıştı.
Büşra Bayrak
|
06 Eylül 2020, Pazar - 09:08
Almanya’da protestocular polis ile çatıştı
Leipzig kentinde halk yüksek kiraları protesto etmek için sokaklara indi. Polisin göstericiler tarafından işgal edilen iki binayı boşaltmasının ardından bölgede tansiyon yükseldi.

Leipzig'de barikatlar ateşe verildi

Göstericiler ile polis arasında çıkan çatışmalarda birçok polis hafif şekilde yaralanırken, çok sayıda araç hasar gördü.

Polis, göstericilerin  çöp tenekelerinden barikat kurarak ateşe verdiğini, tuğla ve şişeler ile polise saldırdığını açıkladı. 


Çok sayıda gözaltı var

Alman Haber Ajansı’nın (DPA) haberine göre, gösterinin sonlandırılmasının ardından polis ile göstericiler arasında yan caddelerde kovalamaca yaşandı ve çok sayıda kişi göz altına alındı.

 Polis ile göstericiler arasında yaşananlardan sonra bölgede tramvay trafiği durduruldu. Olaylar sırasında polis geniş güvenlik önlemleri aldı ve bir polis helikopter görev yaptı.



Polis "barışçıl" olmadığı gerekçesiyle gösteriyi sonlandırdı

Saksonya Polis Sözcüsü Mandy Heimann, Connewitz ilçesinde düzenlenen yürüyüşe katılan göstericilerin kısa bir süre sonra polise ve binalara taş attığını, maytap yaktığını ifade etti. 

Heimann, bunun üzerine "barışçıl olmayan bu durumdan" dolayı gösterinin polis tarafından sonlandırıldığını belirtti.



“Polise saldırı kesinlikle kabul edilemez "

Leipzig Büyükşehir Belediye Başkanı Burkhard Jung yaptığı açıklamada, polise saldırarak ve barikatlar kurarak yaşam alanı açılamayacağını dile getirdi.

Yaşanan olayları sert bir dille eleştirilen Saksonya Eyaleti İçişleri Bakanı Roland Wöller ise, “Polise saldırı kesinlikle kabul edilemez ve ağır bir şekilde cezalandırılmalıdır” dedi.

 Protestolarına devam edeceklerini açıklayan göstericiler ise, yüksek kiraları eleştirerek, yaşanabilir yeni yerleşim yerleri yapılmasını talep etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/145515/almanyada-protestocular-polis-ile-catisti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.