Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olayları davası kararına yönelik tepkilere yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gezi davasına ilişkin mahkemenin verdiği karara ilişkin, ''En son malum bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiye’nin Soros’uydu. Bu adam gezi olaylarının perde arkasıydı, koordinatörüydü. Yargımız onunla ilgili nihai kararını verdi. Bu kararda belirli çevreleri ki, malum çevrelerdir rahatsız etti. Kusura bakmasınlar bu ülkede hukuk, yargı var.'' dedi.
Ankara Masası
|
28 Nisan 2022, Perşembe - 07:41
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gezi olayları davası kararına yönelik tepkilere yanıt verdi

Cumhuriyet Recep Tayyip Erdoğan, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileriyle iftar sofrasında bir araya geldi.

İftar sonrası bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz hafta teröristler tarafından saldırıya uğrayan gençlik kuruluşumuzun nezdinde tüm Sivil Toplum Kuruluşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi ifade etmek istiyorum. Ne terör örgütlerinin kalleş eylemleri nede siyasetteki uzantılarının hedef göstermeleri bizleri gençlerimiz başta olmak üzere milletimize hizmet etmekten alıkoymayacaktır. Milli irade platformunda güç birliği yapan Sivil Toplum Kuruluşlarımızı korkuyu korkutan cesaretle çalışmalarına devam edecektir. Türkiye'nin yakın tarihinin hikayesini sizlerle beraber yazdık. İnşallah geleceğinin inşasını da yine beraber tamamlayacağız. Kasımpaşa'da başladığımız yoluculuğumuz Beyoğlu'nda daha sonra İstanbul'a, ardından Türkiye'ye ve nihayet dünyaya yayılan dönemde sizler yanımızda oldunuz. Vefanız, dostluğunuz, gayretiniz, azminiz için her birisine ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Bu uzun ve meşakkatli yolculukta kimi nefesi yetmediği için kimi istikametini kaybettiği için kimi nefsine yenik düştüğü için ayrı düştüklerimiz oldu. Onlara da teşekkür ediyorum. Büyüklerimiz bize hayrı öğütlerlerken yapılan hizmetleri takdir etme ve hataların üstünü örtme tavsiyelerinde de bulundu. Biz de ümmete, millete zarar verecek ihanet seviyesine gelmedikçe kimsenin yanlışının peşinden gitmedik. Herkesi hizmetleriyle hatırlamayı tercih ettik. Ömrümüzü adadığımız dava şahıs, beşer değil, nefis değil hak ve hakikat davasıdır. Hakka ve hakikate yönelen herkese bu davanın kapıları daima açıktır, açık kalacaktır.” diye konuştu.

"Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu. Bu adam gezi olaylarının perde arkasıydı, koordinatörüydü"

Erdoğan, Gazi davasına ilişkin mahkemenin verdiği karar hakkında yapılan eleştirilere cevap vererek, "Hukukta adalete güveni tesis ederek, hizmetlerin kaliteli ve hızlı olmasını sağladık. Öyle ki herkes dünyada biz hukuk devletiyiz derken, onlara biz guguk devleti değiliz, bizde hukuk devletiyiz diyoruz. En son malum bir zatla ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Peki kimdi bu adam? Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu. Bu adam gezi olaylarının perde arkasıydı, koordinatörüydü. Yargımız onunla ilgili nihai kararını verdi. Bu kararda belirli çevreleri ki, malum çevrelerdir rahatsız etti. Kusura bakmasınlar bu ülkede hukuk, yargı var. Bu yargı kendi inandıklarını bildiklerini hakkın egemen olması için bu kararı verdiler, verecekler. Şimdi birçok yerden arayanlar var. Yurtdışına gittiğimiz zamanlarda da bize bazı telkinlerde bulunanlar oldu. Bizde onlara kusura bakmayın dedik. Bizim ülkemiz hukuk devleti dedik. Siz Avrupa'nın değişik ülkelerinde hukuk devleti olduğunuzu iddia ederek terör örgütünün sokaklarınızda boy göstermesine evet diyorsunuz. PKK, kendi paçavralarıyla caddelerinde boy gösteriyor, herhangi bir şey söylemiyorsunuz. Türkiye'de ise atılan adımlar sizleri rahatsız ediyor. En son AİHM, ilk derecem hakeme veya üst derece kararını vermediği sürece biz bu noktada adım atamayız dedi. Şimdi karar verildi. Bu karar verildikten sonra artık atılan adıma tabi olacaklar. Olsanız da olmasanız da yargının bu kararı uygulamaya girecektir." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1455552/cumhurbaskani-erdogan-gezi-olaylari-davasi-kararina-yonelik-tepkilere-yanit-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.