DEAŞ istihbaratçısını "dinden çıktı" diye öldürenler tutuklandı

Konya'da terör örgütü DEAŞ'ın istihbarat elemanını "dinden çıktığı" gerekçesiyle işkenceyle öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 4 zanlıdan 3'ü tutuklandı.
aa:text:20200906:22381288
|
06 Eylül 2020, Pazar - 10:22
DEAŞ istihbaratçısını "dinden çıktı" diye öldürenler tutuklandı

Alınan bilgiye göre, 23 Temmuz'da merkez Selçuklu ilçesindeki dağlık alanda ağır yaralı bir kişi bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye giden sağlık ekipleri, kanlar içinde yerde yatan Emrah Ağar'ı (27), hastaneye kaldırdı.

Polis ekipleri, yaralının, DEAŞ'ın istihbarat elemanı olduğunu belirledi.

İç organlarının zarar gördüğü, vücudunda çok sayıda kırık bulunduğu tespit edilen Emrah Ağar, kaldırıldığı hastanede 12 gün sonra hayatını kaybetti.

Katil zanlılarının yakalanması için çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekipleri, teknik ve fiziki takip sonrası olayda kullanıldığı değerlendirilen plakasız minibüsü belirledi.

Öldürenler DEAŞ Takva Grubu üyesi çıktı

Araştırmalarını derinleştiren ekipler, öldürülen Ağar'ın, şapkalı ve maskeli kişilerce bu minibüsle kaçırılıp dağlık alana götürüldüğünü tespit etti.

Ağar'ı minibüsle kaçıran şapkalı ve maskeli 5 kişinin, DEAŞ içindeki "takva grubu" üyeleri oldukları, daha önce "terör örgütü DEAŞ'a üye olmak" suçundan kayıtlarının bulunduğu ve haklarında işlem yapıldığı anlaşıldı.

Özel harekat polislerinden 5 eve eş zamanlı baskın

Yaklaşık 1,5 aylık titiz çalışma sonucu şüphelilerin kaldığı adresleri belirleyen polis ekipleri, özel harekat timlerinin de desteğiyle şafak vakti 5 eve eş zamanlı operasyon düzenledi. Baskında şüpheliler Naci Ö. (33), Sedat Ö. (30), Emrah Ö. (23) ve Abdullah A. (33) yakalandı.

Azmettirici olan Takva Grubu hocası aranıyor

Adresinde bulunamayan ve cinayetin azmettiricisi olduğu ileri sürülen örgütteki "takva grubunun" hocası Abdulsamet D.'nin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Cinayet sebebi "dini tartışma"

Emniyetteki sorgularında suçlamaları kabul eden şüphelilerin, "Emrah'la dini bir meseleden dolayı anlaşmazlık yaşadık. Geçen yıl aralık ayında dinden çıktığı gerekçesiyle onu mürtet ilan ettik. Emrah'ı konuşmak için evinden dışarı çıkarıp minibüsle Selçuklu ilçesindeki dağlık araziye götürerek darbettik. Ardından araçla arazideki toprak yola bıraktık." beyanında bulundukları öğrenildi.

Zanlı DEAŞ'ı simgeleyen amblem olan tişört giyiyor

İşlemleri tamamlanan şüphelilerden böbrek yetmezliği nedeniyle ağır hasta olduğu belirlenen Emrah Ö. savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı, Naci Ö. (33), Sedat Ö. (30) ve Abdullah A. adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevki sırasında zanlılardan Naci Ö'nün tişörtündeki DEAŞ'ı simgeleyen amblem dikkati çekti.

Şüpheliler, hakimlikçe "tasarlayarak ve canavarca hisle eziyet çektirerek öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/145577/deas-istihbaratcisini-dinden-cikti-diye-oldurenler-tutuklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.