Danıştay savcısı mütaalasını açıkladı: İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hukuka aykırı

Danıştay savcısı mütalaasında İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararının hukuka aykırı olduğunu bildirdi, kararnamenin iptalini istedi.
Ankara Masası
|
28 Nisan 2022, Perşembe - 15:34
Danıştay savcısı mütaalasını açıkladı: İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı hukuka aykırı

Türkiye, 20 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nden ayrıldığını duyurmuştu.

Bu karar üzerine çok sayıda kadın örgütü, sivil toplum kuruluşu yürütmenin durdurulması ve kararın iptali için Danıştay’da dava açtı.

Kararının iptali istemiyle açılan dava Danıştay Konferans Salonu'nunda görüldü. Konferans salonu, kadın avukatlarla dolarken, TBB Başkanı Erinç Sağkan da avukat cübbesi giyerek davacı tarafında yer aldı. 550 kişilik salon tamamen doldu.

Davaya Yılmaz Akçil başkanlığındaki beş kişilik Danıştay 10. Daire Heyeti bakıyor. Başkan Akçil, duruşma başında “Danıştay tarihinde bir ilk. Bu kadar kalabalık bir duruşma ilk kez yapıyoruz." dedi. 

Savcının kararnamenin iptalini istedi

Danıştay 10. Daire Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle çekilmesinin iptali istemiyle açılan davayı görüştü. Daire kararını usulen daha sonra yazılı olarak açıklayacak. Gelen son dakika bilgisine göre, savcı kararnamenin iptalini istedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1459785/danistay-savcisi-mutaalasini-acikladi-istanbul-sozlesmesinden-cekilme-karari-hukuka-aykiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.