Tam 6 kez soyulan camideki hırsızlık güvenlik kamerasında

Şanlıurfa’da yapımı tamamlanan bir camiye giren hırsızlar, 2 hafta arayla bakır kablolar ile kubbelerdeki 12 alemi çaldı.
IHA-20200906AW107878
|
06 Eylül 2020, Pazar - 14:22
Tam 6 kez soyulan camideki hırsızlık güvenlik kamerasında

Edinilen bilgiye göre olay, Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde yaşandı. 

Halil Tatlı isimli hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Hz. Ebubekir Sıddık Camisi’nde 2 hafta arayla 2 hırsızlık olayı yaşandı. 

Yaklaşık 2 hafta önce camiye gelen hırsızlar kubbelerdeki 12 alemi çaldı. İki hafta sonra yeniden camiye gelen hırsızlar bu defa da bakır kabloları çalıp kayıplara karıştı.

Camiyi yaptıran Halil Tatlı, 5 yılda 6 hırsızlık olayı yaşandığını belirtti.

“Caminin temeli 2015 yılında atıldı. Yapıldığı günden bu yana 6 kez hırsızlar girdi. En son 2 kez daha hırsızlık olayı oldu. Camideki kabloları ve kubbelerdeki 12 alemi çaldılar. En büyük aleme de yetişemedikleri için alamamışlar. Yetişselerdi onu da götüreceklerdi." diyen Halil tatlı adeta isyan etti.

Hayırsever Tatlı, hırsızların alemleri söktüğü sırada caminin tepesinde delik oluştuğunu ve yağmur yağdığında içeriye su sızdığını söyledi.

Halil Tatlı, "Devletimizin gücüyle bu işler son bulabilir. Onlardan ricam bir an önce bir çözüm bulunsun.” sözleriyle yetkililerden yardım istedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/146057/tam-6-kez-soyulan-camideki-hirsizlik-guvenlik-kamerasinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.