Ali Hikmet Akıllı: “Keçiören ve Mamak’ta gittiğimiz 3 evde de elektrikler kesikti”

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun gittiği evlerde elektrik kesik miydi?’ tartışmalarına son noktayı koydu. “Bizzat ben kontrol ettim. Bu evlerde elektrik yoktu.”
Ankara Masası
|
28 Nisan 2022, Perşembe - 23:05
Ali Hikmet Akıllı: “Keçiören ve Mamak’ta gittiğimiz 3 evde de elektrikler kesikti”

Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konu oldu.

Elektrikleri kesilen aileler üzerinden başlayan tartışmalara açıklık getiren Akıllı, Türkiye’de 4 milyon ailenin elektriklerinin kesik olduğuna işaret etti.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  karanlıkta kalan milyonların sesi olmak için elektrik faturasını ödemediğini ve kendisinin de elektriğinin kesildiğini vurguladı.

“Bizzat o duyguyu hissederek yaptı hekimden değil çekenden zor derler ya genel başkan çekerek yaptı” diyen Akıllı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriği kesilen Ankara Keçiören’de bir Mamak’ta iki evi ziyaret ettiğini hatırlattı.

Akıllı, Keçiören’de gittikleri evde elektriklerin kesik olmadığı iddiasını yalanladı.

“Bizzat ben kontrol ettim. Bu evlerde elektrik yoktu”

Ali Hikmet Akıllı şunları söyledi:

“Keçiören'de Bağlum'da Mamak'ta ise iki adrese gittik, bunların hepsini bizzat kontrol ettik. Elektriklerinin kesik olduğunu gördük. Hiç öyle lafı eğip, bükmenin algı operasyonu yapmaya çalışmanın anlamı yok. Sayın bakan elektrik kesik değildi de demiyor. Ne diyor sayaç okuma yapmış diyor. Bunun anlamını sayın bakan bizden daha iyi bilecektir. Bunların hepsi tek tek kontrol edilmiştir. Bizzat ben kontrol ettim. Bu evlerde elektrik yoktu”

“Ziyaretimizin ertesi günü evin kesik olan elektriği açıldı”

“ Ne oldu? Biz gittik gece, ertesi gün saat 9.30'da Enerjisa’nın yetkilileri geldi, hanımefendinin kapısını çaldı. Elektriğinizi açtık artık kullanabilirsiniz dedi ve gitti. Ondan yarım saat sonra da Kaymakamlık yetkilileri geldi. Size nasıl yardımcı olabiliriz diye. Olay bundan ibarettir.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in “elektrik kesik değildi” açıklamasını dertleri vatandaştan saklama gayreti olarak niteleyen Akıllı şöyle devam etti:

“Vatandaştan saklamak istiyorlar”

 “Şu olsa anlarım Türkiye'de hiç bir evde elektrik kesik olmaz da birini uydurduk dersiniz. 4 milyon abonenin elektriği kesik işte bu da onlardan biri. Vatandaştan saklamak istiyorlar, görüyorlar. Dertleri vatandaştan saklamak. Ankara'da 2 bin 400 abonenin elektrik bedeli, Büyükşehir tarafından ödendiği halde böyle bu. Bu arkadaşlar eğer daha önce başvurmuş olsalardı Büyükşehir Belediyesine muhtemelen onlarında elektrikleri ödenirdi. 2 bin 400 abone ödenmiş, buna rağmen bu kentte halen binlerce ailenin elektriği kesik.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1460971/ali-hikmet-akilli-kecioren-ve-mamakta-gittigimiz-3-evde-de-elektrikler-kesikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.