Ali Hikmet Akıllı’dan ‘Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’ çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu belirterek, “Bu yolda genel başkanı yarı yolda bırakanları bu örgüt affetmez.CHP kadroları Kılıçdaroğlu’nu yalnız bırakmayacaktır” dedi.”
Ankara Masası
|
29 Nisan 2022, Cuma - 00:50
Ali Hikmet Akıllı’dan ‘Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’ çıkışı

Ali Hikmet Akıllı, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

 “Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?” sorusuna “Doğru aday Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dur” şeklinde cevap veren Akıllı şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığını kazanacağından en ufak şüphem yok”

“Kemal Kılıçdaroğlu’nun eğer aday olursa seçimi kazanacağından en ufak bir kuşkumuz yok. CHP’de inanmayan değil ama tereddüt edenler var. Ama bu arkadaşlarımızla bile konuştuğumuzda, en doğru aday kim diye sorduğumuzda verdikleri cevap Kılıçdaroğlu’dur, Genel Başkanımızdır.”

Ali Hikmet Akıllı, 6’lı masadaki lidelerin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme dönüş kararlılığına işaret ederek şöyle devam etti:

“Doğru aday Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dur”

“Başkanlık sisteminin yetkilerinin neler olduğunu tecrübe ettik. Bunu ortadan kaldırmak için verilmiş bir karar var. Bu ülkeyi Parlementer Sisteme döndüreceğiz. Sayın Genel Başkan olmasaydı bu 6’lı masayı kimse kuramazdı. Biz Parlementer Sisteme dönünceye kadar bu masa lazım. Bu masanın bütünlüğü bozulmamalı. Bunun sürdürebilecek tek liderin ben Genel Başkan olduğunun kanaatindeyim. Ankara örgütünün görüşü de budur. Doğru aday Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu kararı verecek 6’lı masadır, bizim önerimiz adayın Genel Başkan olmasıdır.”

"Kılıçdaroğlu'nu yarı yolda bırakanları bu örgüt affetmez”

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, “Bu ülkenin önümüzdeki bir asrını belirleyecek bir seçime doğru gidiyoruz.  Bu milletin 2 bin yıllık yolculuğunu etkileyecek bir seçime doğru gidiyoruz ve genel başkan burada bir yola çıkıyor. Bu yolda genel başkanı yarı yolda bırakanları bu örgüt affetmez” ifadelerini kullandı.

Akıllı, Cumhuriyet Halk Partisi kadroları, görevlileri ve üyelerinin Kılıçdaroğlu’nu çıktığı bu yolda yalnız bırakmayacaklarını özlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1461164/ali-hikmet-akillidan-cumhurbaskani-adayimiz-kilicdaroglu-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.