Murat Ilıkan'dan ABB'ye Ankapark eleştirileri

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankapark'ı devralmak isteyen ABB'yi eleştirerek "Madem bu kadar talip olacağınız kıymetli bir alandı niye bu kadar kötülediniz." dedi.
Ecem Çetin
|
29 Nisan 2022, Cuma - 15:57
Murat Ilıkan'dan ABB'ye Ankapark eleştirileri

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, ABB'nin Ankapark konusunda sürekli şikayette bulunmasını eleştirdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankapark'ın devriyle alakalı "Yetkililere sesleniyoruz" ifadelerini kullandığını belirten Ilıkan "Kim bunlar, bu yetkililer. Bu şehrin Büyükşehir Belediye Başkanından, Büyükşehirden daha yetkili olan kim.Oradaki şirket mi sizin için yetkili. Mahkemeye mi şikayet ediyorsunuz. Aynı mahkeme de sizinle ilgili bir karar verdiğinde adalet oluyor. Ama aleyhinizde bir karar tesedildiğinde, onları şikayet ediyorsunuz. Bu ne kadar etik" dedi.

Ilıkan, sorunun sadece Ankapark'ın devriyle alakalı bir durum olmadığının altını çizdi.

"Madem bu kadar istiyordunuz niye bu kadar kötülediniz"

"Ankarapark'ın yapımını, rakamını eleştiririm, yerini tartışırım. İçerisindeki içerikleri, büyüklüğü, malzeme tercihini tartışırız. Ama bu şehrin, bu milletin kamu kaynağını harcanarak, üretilmiş bir ürün var ortada.Ve siz bunu zarar olarak tarif ediyorsunuz." diyen Ilıkan sözlerine şunları söyledi;

O tespitte bir zarar çıkıyor ortaya, ama buranın işletilmeme zararını da ortaya koyuyoruz. Yapımından dolayı birini suçluyorsak, işletilmemesinden dolayı da birileri sorumlu tutmalıyız. Buranın işletilmeme sorumlusu sadece ordaki şirket midir? Siz ne yaptınız orası işletilsin diye. Ne zamandan beri orayı devir almak istiyorsunuz. Bir kere bu kadar devir almak istiyorsunuz, bu kadar meraklısınız, bu kadar seviyorsunuz burayı niye sürekli orayı bir israf müzesi olarak tanıttınız. İsraf nedir? Günahtır, haramdır. Haram, günah müzesi var diyorsunuz. Madem bu istiyordunuz, niye bu kadar taciz ettiniz, taciz ettirdiniz. Madem bu kadar talip olacağınız kıymetli bir alandı niye bu kadar kötülediniz. O kadar kötülediniz ki, belediye yönetimi olarak bu işi, bu şehrin itibar yönetimini çok geride bıraktınız.

Ankara'nın çeşitli yerlerinde  billboardlarla Ankapak'ı şikayet eden afişlerin olduğunun altını çizen Ilıkan, projenin bu kadar itibarsızlaştırılmasında mevcut yönetimin suçu olduğuna vurgu yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1462328/murat-ilikandan-abbye-ankapark-elestirileri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.