Zelenskiy, Rusya ile müzakerelerin durdurulması konusunda yüksek risklerin olduğunu söyledi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya ile müzakerelerin tamamen durdurulması konusunda yüksek risklerin olduğunu belirtti.
Ankara Masası
|
30 Nisan 2022, Cumartesi - 10:04
Zelenskiy, Rusya ile müzakerelerin durdurulması konusunda yüksek risklerin olduğunu söyledi

Polonyalı gazetecilere röportaj veren Zelenskiy, Rusya ile Ukrayna arasında 2 aydan uzun süredir devam eden savaşa dair açıklamalarda bulundu.

Ülkesinin Rusya ile müzakerelerine değinen Zelenskiy, "Herhangi bir görüşmenin tamamen durdurulması konusunda yüksek riskler var. Bu, Rus ordusunun girdiği yerlerdeki sonuçlarla ilgilidir." dedi.

İki ülke heyetlerinin çeşitli seviyelerde çevrim içi görüştüğünü belirten Zelenskiy, "Biz, tek bir oyuncunun oynadığı siyasi tiyatro gösterisinde yer almak istemiyoruz. Rus tarafı, esir değişiminin olacağını ilk başta teyit ediyor ancak sonradan bu gerçekleşmiyor." diye konuştu.

Zelenskiy, bu sorunların çözülmesi için iki liderin doğrudan görüşmesi gerektiğini vurguladı.

Kiev bölgesinde yeni toplu mezarın bulunduğunu ifade eden Zelenskiy, şimdiye kadar buna benzer mezarlarda toplam 900 kişinin bulunduğu bilgisini paylaştı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1463199/zelenskiy-rusya-ile-muzakerelerin-durdurulmasi-konusunda-yuksek-risklerin-oldugunu-soyledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.