Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: ''Tarım milli güvenlik meselesidir''

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşında bile tarım ürünlerinin kesintiye uğramadığını belirterek, ''Kimseye bir bağımlılığımız söz konusu değil. Kendimiz için üretiyoruz.'' dedi
Ankara Masası
|
30 Nisan 2022, Cumartesi - 18:18
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci: ''Tarım milli güvenlik meselesidir''

Bir dizi ziyaret için memleketi Kahramanmaraş’ta bulanan Bakan Kirişci, MHP İl Başkanlığında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Rusya- Ukrayna savaşı, pandemi ve tedarik zincirleri konusunda açıklama yapan Bakan Kirişci, hiçbir sıkıntının olmadığını söyledi.

Ülke için Cumhur İttifakının önemli olduğuna değinen Bakan Kirişci, “Ülkemizin son dönemlerde attığı en doğru adımlardan en kritik adımlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü bir ittifak olacaksa; bu ittifakın temel bileşenlerinin de bu ülke ile ilgili kaygıları var. Bu kaygıları izale etmek için bir birliktelik peşinde. Ve bunu gerçekleştirmek için çaba sarf ediyorlarsa, bunun bir Cumhur ittifakı çatısı altında gerçekleştirilmiş olması hakikaten çok yerinde ve isabetli olmuştur. Ülkemiz bunun meyvelerini gördü. Görmeye de devam edecek. Bizim, Cumhur İttifakı’nın bileşenleri olarak kendi aramızdaki uyum ve ahenk başkalarını rahatsız edebilir. Ama bunun geliştirilmesi konusu hepimizin ortak çabasıyla ortak gayretiyle olacaktır” dedi.

''Tarım da bir milli güvenlik meselesi''

Bakan Kirişci, “Hani savunma milli güvenlik vesaire diyoruz ama tarım da bir milli güvenlik meselesi. Biz tarım konusunda da kimseye bir bağımlılığımız veya bağlılığımız söz konusu değil. Ülke olarak kendimiz için üretiyoruz. Rusya- Ukrayna savaşı döneminde şunu gördük. İngiltere’de para problemi mi var? Hayır. Bir ürüne erişim problemi mi var, hayır. Ama o ürünü yetiştiremediği için yetiştiremediği için şu anda İngiltere'de bile pek çok ürün ile ilgili sıkıntılar var. Bunların hiçbiri, ne pandemi döneminde bu ülkede yaşandı ne de şimdi Rusya Ukrayna savaşı sürecinde, hamdolsun yaşanmıyor. Arada bir bizi stres testine tabi tutanlar var. Bir şey anlayamadıklarını bir şey göremediklerini fark ettiklerinde de bu sefer kulvar değiştiriyorlar. Başka bir alana giriyorlar. Biz yolumuzda yürüyeceğiz. Büyük bir gayret büyük bir çaba içerisinde ülkemize daha güzel günleri yaşatmak için çabalarımızı sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1464513/tarim-ve-orman-bakani-vahit-kirisci-tarim-milli-guvenlik-meselesidir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.