Mustafa Varank: "Ülkenin her yerinde yatırım seferberliği var"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkenin her tarafında bir seferberlik hamlesi olduğunu belirterek, "Yatırımlar son sürat devam ediyor ve bu yatırımların devreye girmesiyle beraber biz çok daha müreffeh, çok daha kalkınmış bir Türkiye'yi göreceğiz." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
02 Mayıs 2022, Pazartesi - 15:52
Mustafa Varank: "Ülkenin her yerinde yatırım seferberliği var"


Bahçelievler Belediyesi'nce düzenlenen bayramlaşma programına katılan Varank, burada yaptığı konuşmada, bereketli bir ramazan ayını geride bıraktıklarını söyledi.

"Ramazan Bayramı bir müjde ve mutluluk" diyen Varank, âdet olduğu üzere bu sürede ziyaretler yapmaya çalıştıklarını, bayramları bu güvenlikle yaşamanın bir bedeli olduğunu, Irak'ın kuzeyinde Türk askerinin Pençe-Kilit Operasyonu'nu sürdürdüğünü anlattı.

“Teröristler belediyelerde boy gösteriyor”

Varank,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kararlılığı sayesinde artık Türkiye içerisinde hiçbir terörist bırakmadıklarını ve terörü sınır dışına attıklarını belirterek artık terörle sınırlarımızın dışında mücadele ettiğimizi kaydetti.

Mustafa Varank, “Biz şehirlerden terörü temizlerken geçen gün çıkan bir haberle adeta şok olduk. Kandil'de dağda kalaşnikofla fotoğrafları çıkan bir terör yandaşı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde gözaltına alındı. Biz terörü şehirlerimizden temizlemeye çalışırken bir bakıyorsunuz teröristler gelmişler sizin belediyelerinizde tekrar boy gösteriyor. Tabii biz bunun neyin diyeti olduğunu, bu insanların nasıl işe alındığını gayet iyi biliyoruz."

Varank, bunu dile getirdiklerinde "Belediye olarak terör yandaşlarını nasıl tespit edelim?" denildiğini belirterek, "İBB Başkanı ilk seçildiğinde nasıl AK Partilileri tespit edip 13-14 bin kardeşimizi işten attıysa, buna nasıl hakkı yetiyorsa, bir zahmet o teröristleri tespit etmenin yolunu bulsun." dedi.

"Yatırımcı çalıştıracak işçi bulamamaktan dertli"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi gerçek anlamda kalkındırmak için yatırım, istihdam, üretim ve ihracata dayalı bir model ortaya koyduğunu söyledi.

Birkaç gün önce Batman'da olduklarını, orada sanayicilerin kendisine "Bakanım yatırım yapacak yerimiz yok. Lütfen bize yer verin. Biz fabrikalarımızı büyütmek istiyoruz." dediğini aktaran Varank, kısa süre önce ziyaret ettiği Karaman'da yatırımcıların çalıştıracak insan bulamadığına dair dert yandığını ifade etti.

"Ülkenin her tarafında bir seferberlik hamlesi var”

Varank, "Ülkenin her tarafında bir seferberlik hamlesi var. Yatırımlar son sürat devam ediyor ve bu yatırımların devreye girmesiyle beraber biz çok daha müreffeh, çok daha kalkınmış bir Türkiye'yi göreceğiz." dedi.

Ekonomideki sıkıntıları elbette görmezden gelmediklerini ifade eden Varank, sosyal devlet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerinin sıkıntısını gidermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.

Ekonomideki sıkıntılar yurt dışı kaynaklı

Varank, sıkıntıların büyük kısmının yurt dışı kaynaklı olduğunu, enerji maliyetinin her geçen gün arttığını, emtialarda ciddi oynaklık olduğunu vurgulayarak, "Ama Allah'ın izniyle bunların da üstesinden geleceğiz. Yaz aylarıyla birlikte fiyatlardaki bu oynaklığın yavaş yavaş dengelendiğini göreceğiz ve çok daha güzel, çok daha müreffeh bir ülkeye hep birlikte kavuşacağız." diye konuştu.

Salondakilerden kendilerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvenmeye devam etmelerini isteyen Varank, böyle dalgalı bir denizde bu gemiyi ancak Erdoğan gibi bir kaptanın yürütebileceğini sözlerine ekledi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/1466905/mustafa-varank-ulkenin-her-yerinde-yatirim-seferberligi-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.