​'​Yeşilin Başkenti' hedefinde adım adım! Mamak Saklıbahçe yenilendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak'ta bulunan Saklıbahçe için kolları sıvadı. Belediye, atıl durumda olan bahçeyi yenileyerek Başkentlilerin hizmetine açtı.
Ecem Çetin
|
06 Mayıs 2022, Cuma - 13:34
​'​Yeşilin Başkenti' hedefinde adım adım! Mamak Saklıbahçe yenilendi!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde başlattığı yeşil alan atağı tüm hızıyla devam ediyor.   

Şehre nefes aldıracak yeşil alanların sayısını her geçen gün artıran Büyükşehir Belediyesi son olarak Mamak ilçesinde uzun zamandır atıl halde bulunan Saklıbahçeyi yenileyerek Başkentlilerin hizmetine açtı.   


Yeşilin Başkenti hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor

Başkentlileri sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla bilgilendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Sürdürülebilir gelecek için Yeşilin Başkenti hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Uzun zamandır atıl halde bulunan 24 bin 147 metrekarelik Mamak Saklıbahçe Parkı’nın onarımını tamamlarken parktaki ağaç sayısını da artırdık" ifadelerine yer verdi. 

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından yürütülen yenileme çalışmaları ile Mamak ilçesindeki Saklıbahçe Parkı yeni görünümü ve çevre düzenlemeleriyle daha modern hale kavuştu.

Ağaç sayısı arttırıldı 

Ağaç sayısı artırılan parkta bin 500 adet bitki, 7 bin adet çiçek dikimi gerçekleştirilirken havuzların elektrik aksamı ve motor pompa bakımları ile temizlik çalışmaları da tamamlandı. Yürüyüş yollarından merdivenlere, hasar görmüş duvarlardan korkulukların boya işlemlerine, asansör kulelerinin tadilatından elektrik işlerine kadar her şey A’dan Z’ye yenilendi

http://www.ankaramasasi.com/haber/1469930/yesilin-baskenti-hedefinde-adim-adim-mamak-saklibahce-yenilendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.