15 Temmuz'da kadeh kaldıran Recep Gürkan hakim karşısında

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 15 Temmuz 2016’da hain darbe girişimi gecesi bir türkü barda kadeh kaldırdığı görüntülerle ilgili olarak hakim karşısına çıktı. Gürkan'ın avukatı müvekkilinin ‘İçki adabı’ gereği kadeh kaldırdığını söyledi.
IHA-20200907AW108466
|
07 Eylül 2020, Pazartesi - 14:03
15 Temmuz'da kadeh kaldıran Recep Gürkan hakim karşısında

CHP’li Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın, FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında bir türkü barda kadeh kaldırırken çekilen görüntüleri tartışmalara neden olmuştu. CHP'li başkanın kamera kayıtlarının basına yansıması ardından, görüntüleri yok etmek için mafya ile anlaştığı ve kayıtları elinde bulunduran kişiye işkence yaptırdığı iddia edilmişti. 

CHP’li Gürkan hakim karşısına çıktı

CHP'li Recep Gürkan, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 15 Temmuz gecesi çekilen ‘O’ görüntülerle ilgili Edirne 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesi bir türkü barda daha önceden planlayarak üniversiteden arkadaşları ile birlikte eğlenmeye gittiklerini dile getiren Gürkan, Gündoğdu Marşı’nı söyleyerek, alkol aldıklarını doğruladı.

“İçki adabı gereği kadeh kaldırıldı”

Gürkan’ın Avukatı Harika Türkay ise savunmasında, müvekkilinin kadehini darbe girişimine sevinç gösterisi olarak kaldırmadığının iddia ederek, “İçki adabını içenlerde, içmeyenler de bilir. İçelim denildiği zaman, dertten, kederden, acıdan içilir. Her zaman keyiften içilmesi söz konusu değildir. Müvekkilimin bu şahıslar karşısında (FETÖ’cüleri kast ediyor) hep durmasına rağmen, huzurunuzda yargılanıyor olması trajikomiktir” dedi. 

“Kalkışmanın olacağını sadece müvekkilim değil, hepimiz biliyorduk”

Avukat Türkay, “Bu şekilde kalkışmanın veya devletimizin bu tarz yapılanmalarla ele geçirilmeye çalışacağını sadece müvekkilim değil, hepimiz biliyorduk. Bunları hep söyledik. Ve gücümüz yettiğince engellemeye çalıştık. Tüm Cumhuriyet evlatları hukuk ve demokrasi savaşı veren atamızın Gençliğe Hitabesi’ni okumuş, fikirlerini özümsemiş ve bu yolda mücadele veren herkes böyle bir tehdidin olduğunu ve gerçekleşeceğini zaten her zaman bilmektedir” ifadelerini kullandı.

Tutuksuz yargılanmasına karar verildi

Mahkeme heyeti  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın tutuksuz yargılanmasına karar verirken duruşma 26 Ekim 2020 tarihine ertelendi. 

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/147961/15-temmuzda-kadeh-kaldiran-recep-gurkan-hakim-karsisinda
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.