O ilçede ishal vakaları arttı, içme suyu uyarısı yapıldı

Bartın’ın Ulus ilçesinde son üç günde yaklaşık 300’e yakın vatandaş ishal başta olmak üzere kusma ve baş dönmesi şikayetiyle hastaneye müracaat etti.
IHA-20200907AW108569
|
07 Eylül 2020, Pazartesi - 15:23
O ilçede ishal vakaları arttı, içme suyu uyarısı yapıldı

İshal, kusma ve baş dönmesi gibi belirtilerle hastaneye başvuran vatandaşlardaki sayının hızla artması üzerine ilçe merkezindeki musluklardan su numuneleri alınıp test için laboratuvara gönderildi.

Öte yandan, Ulus Kaymakam Vekili Ümit Şeref Kayacan başkanlığında toplanan Ulus İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca İlçe merkezinde içme sularının kaynatılarak içilmesi kararlaştırıldı. 

Karar, 3 bin 800 kişinin yaşadığı ilçeye, belediye hoparlörlerinden duyuruldu.

Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, mide bulantısı, baş dönmesi ve kusma şikayetleriyle vatandaşların hastaneye başvurması üzerine içme suyu hatlarından numuneler aldıklarını ve su isale hattını dezenfekte ettiklerini ifade ederek, “İlçemizde bir su arızası söz konusu olmuştu ve suyun bu arıza nedeniyle bulandığını tespit etmemizle birlikte hızlı bir şekilde su arızasını onardık. Tabi kısa süreli de olsa bu arızadan dolayı sularımız bulanık aktı.

Su isale hattımızı da yine hızlı bir şekilde dezenfekte ettik. Bu gelişmeler ışığında Ulus İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Ulus Kaymakam Vekili Ümit Şeref Kayacan Başkanlığında toplandı ve su numunelerinin test sonuçları gelene kadar vatandaşlarımızın içme suyunu kaynatarak kullanmaları yönünde karar alındı. Bu kararı da belediye hoparlörlerinden ilan ettik. Ulus Belediyesi olarak üzerimize düşen çalışmaları titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/148140/o-ilcede-ishal-vakalari-artti-icme-suyu-uyarisi-yapildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.