Ankara keçisi yetiştiricilerine verilen destek ikiye katlandı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Ankara keçisi yetiştiricilerine ödenen desteklerde yüzde 100 artış yaptıklarını belirterek, "Oğlak tiftik desteğimiz 35 lira iken bugün itibarıyla 70 lira olarak ilan ediyorum. Anaç tiftikle ilgili 30 lira olan desteğimizi de 60 lira olarak ilan ediyoruz." dedi.
Ersin Küçükbarak
|
07 Mayıs 2022, Cumartesi - 16:40
Ankara keçisi yetiştiricilerine verilen destek ikiye katlandı

Kirişci, AK Parti Güdül İlçe Başkanlığı ile Güdül Belediyesini ziyaretinin ardından 2. Geleneksel Ankara Tiftik Keçisi Festivali'ne katıldı.

Kirişci, kırsalın üretim için de vazgeçilmez olduğunun altını çizdi.

Her şartta üretime devam eden üreticiler için Bakanlığın her türlü desteği vermeye devam ettiğini vurgulayan Kirişçi, Ankara keçisinin yüzde 78'inin Ankara'da, bunun da yaklaşık yarısının Güdül başta olmak üzere etraftaki ilçelerde yetiştirildiğini belirtti.

Ankara keçisi üreticisine destek yüzde 100 arttı

 Kirişci, "Ankara keçisi de tıpkı eski eserlerimiz gibi yeniden hayat buldu. Keçimizle ilgili Bakanlık olarak bu zaman kadar verdiklerimizin daha fazlasını vererek bu üretimi desteklemeyi sürdüreceğiz. Oğlak tiftik desteğimiz bildiğiniz gibi 35 lira iken bugün itibarıyla 70 lira olarak ilan ediyorum. Anaç tiftikle ilgili 30 lira olan desteğimizi de 60 lira olarak ilan ediyoruz. Böylelikle yüzde 100 destek artışı Ankara keçisi yetiştiricisi kardeşlerimize hükümet olarak sağlamış oluyoruz." diye konuştu.

"Tarımsal ihracatımız 7,2 milyar dolara çıktı"

Kırsalın yeniden inşa edilmesine yeni dönemde hız vereceklerini, tarım üretimin gücünün Türkiye’nin gücü olacağını belirten Kirişci, "Ocak, şubat ve mart döneminde tarımsal ihracatımız 7,2 milyar dolara çıktı. İthalatımız da var elbette ama ithalatımız ihracatımızın çok gerisinde olduğunu, ihracatın ithalatı karşılama konusunda da yüzde 148 ile rekor kırdığımızı belirtmek isterim." ifadelerini kullandı.

Kirişci, festival alanında satış yapan kooperatifleri ziyaret ederek sohbet etti.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin ile Güdül Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın da yaptıkları konuşmalarda, tiftik keçisinin Ankara'nın marka değerini daha da güçlendiren varlıklardan olduğuna dikkati çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1488105/ankara-kecisi-yetistiricilerine-verilen-destek-ikiye-katlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.