Mustafa Sarıgül'den Süleyman Soylu ve Ümit Özdağ'a eleştiriler

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yaşanan tartışmalarda kullanılan üslubu eleştirerek "Bu konuşmalar şık olmamıştır" dedi.
Ankara Masası
|
09 Mayıs 2022, Pazartesi - 16:20
Mustafa Sarıgül'den Süleyman Soylu ve Ümit Özdağ'a eleştiriler

Ankara Masası'na konuk olan Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında göçmen krizi üzerinden çıkan tartışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Karşılıklı ağır eleştirilerin Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik tarafından hatırlatılması üzerine Sarıgül, İçişleri Bakanı'nın diplomat olduğunu üslubuna mutlaka dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Bu konuşmalar şık olmamıştır" diyen Sarıgül  "Bir siyasi parti genel başkanının da ne olursa olsun heyecana gelmeden konuşma kültüründe sinkaflı kelimelerin kullanılmaması lazım" şeklinde konuştu.

"Siyasi itibarı son derece zayıflatmıştır"

Sarıgül konuşmasına şöyle devam etti;

Devletimin İçişleri Bakanı ne kadar sinkaflı konuşma yaparsa yapsın bir siyasi partinin genel başkanı o makama kesinlikle o şekilde bir konuşma yapmamalı. 2 konuşmada doğru olmamıştır. 2 konuşmada kamuoyundaki devlet itibarımızı, siyasi itibarı son derece zayıflatmıştır.

Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi olarak siyasetin dilini değiştireceklerine vurgu yaptı.

Soylu ve Özdağ arasında yaşananlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ümit Özdağ'a yönelik "Adam yerine, insan yerine koymam. Benim için hayvandan aşağı biridir. Operasyon çocuğudur, Soros çocuğudur. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir" ifadelerini kullanmıştı.

Ümit Özdağ'da Soylu'ya cevap olarak "Benimle ilgili olarak 'Soros Çocuğu' ifadesini kullanmaktadır. Soros ve desteklediği vakıflar sığınmacıların Türkiye'de kalmasını desteklemektedir. Soylu bir de benim için "operasyon çocuğu" demiş. Benim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin değişik kurumları için Türkiye'nin milli güvenliği konusunda yazılı görevlendirme ile bazı operasyonları yaptığım doğrudur. Soylu'nun yer aldığı operasyonlarla benim gerçekleştirdiğim operasyonlar arasında gerçekten çok fazla fark var. Soylu'ya moralini bozacak ama bir şey daha söyleyeyim, kendi bakanlığı döneminde İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan ama yaptırılan bazı bilimsel çalışma merkezli operasyonlarda benim yetiştirdiğim kadrolar tarafından gerçekleştirilmiştir." yanıtını vermişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1490820/mustafa-sarigulden-suleyman-soylu-ve-umit-ozdaga-elestiriler
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.