Sağlık teknolojileri için 'fon' hamlesi

IGF-209039
|
10 Mayıs 2022, Salı - 08:49
Sağlık teknolojileri için 'fon' hamlesi

Kitle fonlama platformu fonbulucu ile Boğaziçi Üniversitesi girişimcilik ekosistemine artı değer kazandırmak üzere önemli bir iş birliğine imza attı.

İSTANBUL (İGFA) -Türkiye’de paya dayalı kitle fonlama sistemini hayata geçiren ilk şirket olan fonbulucu ve iştirakleri, Boğaziçi Üniversitesi ile erken aşamadaki teknoloji girişimlerine destek vermek üzere katma değeri yüksek bir iş birliğine gitti.

İmza töreni Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde gerçekleşti. Protokol kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin koordinasyonunda öncelikle İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi (İSEK) ile Kandilli Yerleşkesi Bilim Teknoloji Binası bünyesine yürütülmekte olan Derin Teknoloji Üssünde ön kuluçka, kuluçka, hızlandırıcı programlarında yer alacak erken aşama ve derin teknoloji tabanlı girişimlerin finansmana kolay ve hızlı erişimleri, ticarileştirilmeleri ve bu alanlarda verilecek eğitimler fonbulucu tarafından yürütülecek.

Protokol; birlikte yatırım (co-invest) prensibi doğrultusunda üçüncü taraf yatırım kuruluşlarıyla yapılacak görüşmelerle bir yatırımcı havuzunun oluşturulması ve yönetilmesinin yanı sıra Boğaziçi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin kendi bünyesinde bir girişim sermayesi yatırım fonu kurmak istemesi durumunda tarafların gerekli destekleri vermesini de içeriyor.

İmza töreninde yapılan iş birliğinin önemine değinen fonbulucu Kurucusu ve CEO’su Hakan Yıldız, son bir yılda 60 milyon liraya yakın bir fonlama yaptıklarını belirterek, "Bu tutar hızla artıyor. Bu iş birliğimiz ile sağlık ve biyoteknoloji gibi girişimlerin zor ölçeklendiği bir alan için binlerce yatırımcının katıldığı bir yatırımcı havuzu oluşturacağız. Bu sayede yatırımcılar için birçok yatırım fırsatı da sunulacak. Ülkemiz girişimcilik ve yatırımcılık açısından önemli kaynaklara sahip. Bizim yaptığımız aslında geliştirdiğimiz bu yeni nesil araçlar ile girişimci ve yatırımcılar doğru, kolay, hızlı ve güvenli şekilde bir araya getirmek. Bu işte başarılıyız. Bu başarımızın Boğaziçi Üniversitesi girişimlerine çok büyük bir katkı sağlayacağına ve sağlık ve biyoteknoloji alanlarında yeni unicorn’lar çıkaracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1491465/saglik-teknolojileri-icin-fon-hamlesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.