Adnan Beker'den ATO'ya Eko İklim Zirvesi eleştirisi

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, özel bir şirketin ATO’nun adını kullanarak EKO İklim Zirvesi düzenlediğini belirterek, Ticaret bakanlığı müfettişlerini incelemeye, ATO’yu da açıklama yapmaya çağırdı. Beker, “Ben 18 senedir böyle bir şey görmedim, ATO’nun 100 yıllık tarihinde de böyle bir şey görülmedi” dedi.
Ankara Masası
|
10 Mayıs 2022, Salı - 23:11
Adnan Beker'den ATO'ya Eko İklim Zirvesi eleştirisi

Adnan Beker, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

EKO İklim Zirvesi’ne yönelik eleştiride bulunan Beker, ATO personelinin bir buçuk ay bu organizasyona çalıştığını belirtti.

“Bütün organizasyonu bizim ATO yapmış. Sponsorluklara ATO Başkanı, başkanvekilleri gitmiş bir sürü firmadan devasa sponsorluklar alınmış ve bu sponsorlukların bedeli bu şirkete yatmış ATO’ya değil.” diyen Beker şunları söyledi:

"ATO personeli 1,5 ay EKO İklim Zirvesi'ne çalışmış"

“ATO’nun personeli bir buçuk ay buna çalışmış. Bütün organizasyonu bizim ATO yapmış Sponsorluklara ATO Başkanı, başkanvekilleri gitmiş bir sürü firmadan devasa sponsorluklar alınmış ve bu sponsorlukların bedeli bu şirkete yatmış ATO’ya değil. ATO’nun meclis üyelerinden bazı arkadaşlarımız buraya gönüllü olarak destek vermişler, çalışmışlar.

“ATO’nun 100 yıllık tarihinde de böyle bir şey görülmedi”

“ATO’nun meclis üyelerinden bazı arkadaşlarımız buraya gönüllü olarak destek vermişler, çalışmışlar. Şimdi ben size soruyorum ne kadar sponsorluk gelmiş, iş adamlarına gidilmiş, avukatlara gidilmiş sponsorluk için. Bunların isimleri hep var. Maden böyle bir Eko İklim Zirvesi yapılacaktı ihaleye çıkardınız önce olanlar gibi alırdı Fatih, Ali Rıza bu işi iyi yapan firmalar alırdı kendi sponsorluklarını bulurdu kendi masrafını öderdi, kar ederdi, zarar ederdi . Şimdi bir ATO üyesince 8. ayda şirket kuruluyor aynı ATO üyesi bu organizasyonu yapıyor. Bütün sponsorluklara ATO gidiyor herkes ATO’nun bu işi yaptığını görüyor ATO bu işi sahiplenmiş oluyor Ama Gordion diye bir firma yapıyor. Ben 18 senedir böyle bir şey görmedim, ATO’nun 100 yıllık tarihinde de böyle bir şey görülmedi.”

Adnan Beker, dev organizasyonu yapan Gordion AŞ’nin adresinde elektronik postaların geldiği yer olarak hizmet veren başka bir şirket göründüğüne de işaret etti.

“Birini karaladıysam çıkıp özür dileyeceğim”

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, “Mızrak çuvala sığmaz arkadaş. Bunu ATO Yönetiminin açıklaması lazım. Ticaret bakanlığı bir müfettiş göndersin baksın buraya Gelsinler buraya benim söylediklerimde eksik varsa, onları karalayan bir şey varsa yemin ediyorum gelip hepsinden özür dileyeceğim”

“Esnaf ne olduğunu soruyor”

Kendisinin de ATO'nun meclis üyesi olduğunu hatırlatan Beker, “ Orada ne oluyorsa bilmem lazım. Ben oraya bir esnaf grubundan gelmişim. Bizi esnaf seçmiş oraya koymuş. Soruyorlar. Bana sormasalar neden sorayım?” dedi.

Adnan Beker sözleri şöyle tamamladı:

 “Çıksınlar desinler ki Adnan Beker yalan söylüyor”

“188 ATO meclis üyesinin 170'inin bu işle bir ilgisi yok. Ben daha farklı şeyler de söylerim. Çıksınlar desinler ki Adnan Beker yalan söylüyor. Böyle bir Gordion firması yok. Biz bu firmaya yardımcı olmadık. ATO'nun ismini burada kullanmadık. ATO sponsorluk istiyor. ATO geliyor. Bir de bu işi yapan müteahhit gelsin. Ona sponsor olacak mı? Ben Ankara Ticaret Odamın adını yazıyorsam, o ad kullanılacak. Billboardlarda ATO diye bir isim gördünüz mü? Ankara Valiliği'nin gördünüz mü? ASO'yu gördünüz mü? Ben bu konuya dahil olunca hemen davetiyeleri değiştirdiler, ödeme yaptılar. Yanlış, yanlış.”

“ Burada 160 bin esnafın vebali var”

“ Burada 160 bin esnafın vebali var. Bu firmalar bunları yapmış bir şey demiyorum. Her kurum yapabilir. Bunu ATO yapıyor diye gidiyor oraya. ATO'nun kurumsal bir yapısı var. Türkiye'nin 2'inci büyük odası. Aynı yönetim bana gelse yine ben de yardım ederim. Bunu 160 bin esnafa anlatacaklar.”

“ATO açıklama yapsın”

“ Öyle orada organize olup, bu işin içinde olanlara alkış yaptırmaya benzemez bu iş. Buradan ATO meclis üyelerine sesleniyorum. En az 40 meclis üyesini aradım. Hiçbirisi bu konuda bilgisinin olmadığını, bu konuşmalardan sonra bilgi sahibi olduğunu söylediler. Bir an önce ATO bununla ilgili bir açıklama yapsın.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1492947/adnan-bekerden-atoya-eko-iklim-zirvesi-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.