Cemil Çiçek: Demokratik tövbeye ihtiyaç var

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, siyasilere yönelik eleştirilerde bulunurken " Ramazanda midemizle tuttuğumuz orucu, biraz da ağzımızla tutmamız lazım. Demokratik tövbeye ihtiyaç var. Nerede yanlış yaptık diye vicdan muhasebesi yapmak şart" ifadelerini kullandı.
Ankara Masası
|
11 Mayıs 2022, Çarşamba - 10:13
Cemil Çiçek: Demokratik tövbeye ihtiyaç var

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek, Sabah gazetesi yazarı Yavuz Donat'ta konuştu.

Çiçek, geçmişle günümüz arasında bağ kurarken şunları söyledi;

"2'nci Meşrutiyet'in ilanından sonra seçime gidiliyor... İki parti var... İttihat ve Terakki... Hürriyet ve İtilaf.  Bu iki partinin etkileri, bugün hâlâ görülüyor.Şiddet... Dehşet... Yabancı (İngiltere) ile işbirliği... Biri diğerine, 'Gerici' diyor... Öteki, 'Dinsiz, imansız, mason' diye cevap veriyor. İki partide siyaset yapanlar böyle tartışırken, Balkanlar da kaynıyor... Savaş çıkıyor... Sonuçta, bu coğrafya elde kalmıyor... Tarihin en büyük zulmü ve göçü yaşanıyor. Geçmişten ders çıkaralım... Ramazanda midemizle tuttuğumuz orucu, biraz da ağzımızla tutmamız lazım. Demokratik tövbeye ihtiyaç var.  Nerede yanlış yaptık diye vicdan muhasebesi yapmak şart. Aksi takdirde, hiçbir tartışma demokrasiye kalite getirmez. Artık temiz bir üslupla tartışalım."

"Çözümü konuşmak lazım"

Donat'ın "Neden böyle olduk?" sorusuna ise Çiçek "Siyaset yaparken tercih ettiğimiz yol ve yöntem yanlış da ondan. Siyaset, belli kısa dönemler hariç, hep sorunu konuşuyor... Sürekli sorun konuşulacaksa, partilere ihtiyaç yok ki... Siyaset kurumuna düşen çözümü konuşmaktır... Pozitif politika budur... Biz bunu yapamıyoruz." diye yanıt verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1493177/cemil-cicek-demokratik-tovbeye-ihtiyac-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.