İlber Ortaylı'dan 'mülteci' değerlendirmesi...

Tarihte Suriye ve Irak diye bir devlet olmadığına dikkat çeken Ortaylı, "Suriye, Osmanlı'nın Şam vilayetiydi. Suriye'de bir kavga var, Türkiye bunlara kapı açtı ve aldı." dedi. Türkiye'de bir mülteci sorunu olduğunu ifade eden İlber Ortaylı, 'Hepsini atalım' zihniyetinin yanlış olduğunu belirtti.
Ankara Masası
|
12 Mayıs 2022, Perşembe - 09:27
İlber Ortaylı'dan 'mülteci' değerlendirmesi...

Prof. Dr. İlber Ortaylı, A Haber'in canlı yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programına konuk oldu. Türkiye'de mülteci sorununun olduğuna değinen Ortaylı dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"Hepsini atalım diyenler var! Neyi atıyorsun"

Prof. Dr. İlber Ortaylı programda şunları söyledi:

"(Suriyeliler) Bir çırpıda ülkelerini terk ettiler. Biz savaş istemeyiz ama savaştan da korkmayız. Tarihte Suriye ve Irak diye bir devlet yoktur. Suriye, Osmanlı'nın Şam vilayetiydi. Suriye'de bir kavga var, Türkiye bunlara kapı açtı ve aldı. İçlerinde Türkmenler de vardır. Bayır Bucak Türkmenleridir. Savaş döneminde (sığınmacılar) özellikle defans durumuna geçerek doğum oranını artırır.

Başımızda bir mülteci sorunu var. 'Hepsini atalım' diyenler var. Neyi atıyorsun? Bunların içinde Uygur, Afgan var. Türkmen var, Arap var. Sen çıkıp diyorsun ki hepsini atalım."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1494268/ilber-ortaylidan-multeci-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.