Ankara'da berber esnafına destek tartışması

Ankaralı berber esnafının tamamına destek verilmediği iddiaları tartışmaya yol açtı.
Büşra Bayrak
|
08 Eylül 2020, Salı - 12:37
Ankara'da berber esnafına destek tartışması

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi (ABB) toplantısında, AK Parti Altındağ Belediye Meclis Üyesi Sinan Burhan berberlerin şikayetini dile getirdi. 

Burhan, koronavirüs sebebiyle berber esnafına destek sözü veren Mansur Yavaş’ın sözünü tutmadığını ve bazı berberlere ödeme yapılmadığını iddia etti.

"Berberlerden serzeniş var"

AK Partili Meclis üyesi Sinan Burhan kürsüde yaptığı konuşmasında, Ankara'da salgının fevkalade yaygın durumda olduğunu ve esnafa destek vermek gerektiğini vurguladı. 

"Peki, yeterince Ankaralı esnafa destek olunuyor mu, olunmuyor mu? Bu konuda bize gelen çok çeşitli serzeniş var." diyen Burhan şöyle devam etti: 

"Ankara Berberler Odasından bana bir mesaj geldi ben bu mesajı okumak istiyorum. Olduğu gibi mesajı okuyorum: 'Pandemi döneminde 2 ay kapalı kaldık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ankara Berberler ve Esnaf Sanatkarlar Odasından Sayın Sezai Kara Başkandan Ankara’daki berberlerin tümünün ad-soyad, telefon ve açık adreslerini istedi. Biz oda olarak 3 bin berber kaydını verdik. Her berbere kredi kartı gibi bir kart çıkacaktı ve kart elimize ulaştığında içinde 500 lira olacaktı. Bu kart 3 bin berberden 50 tanesine ya geldi ya gelmedi veya iptal oldu. Bizlere belediye tarafından cep telefonlarımıza bir link atıldı. O linke T.C.mizden telefon numaralarımıza bütün bilgilerimizi yazdık. Sözde hesaplarımıza para yatırılacaktı o link de çökmüş mesajı geldi. Tekrar bir link atıldı ona da bir önceki link gibi tüm bilgileri girdik. Ancak bölge bölge kaç kişiye yatırıldı bunlar acaba CHPli mi HDPli mi yoksa İYİ Partili mi sorar mısınız? Sayın Yavaş bu konuda sözünü tutmadı” diye esnaftan gelen bir serzeniş var. Bilemiyorum bu konuda ki bilgi ne kadar doğrudur? Bilemiyoruz Sayın Başkan, sizden bu konuda bilgi almak istiyoruz.' 

“Listeyi ATO'dan aldık”

Mansur Yavaş, bunun üzerine konuya açıklık getirdi.

Ankara Ticaret Odasından liste aldıklarını, o listede bin 896 berber, kuaför ve güzellik salonu bulunduğunu anlatan Yavaş, "Bunlardan bin 807 kişi başvurmuş bunların tamamına da 500 lira yatırılmış. Peki biz bunları neye göre ayırdık sizce, niye siyasi ayrım yapalım? Bu belediyede bu kadar esnafa sahip çıkılma görülmüş müdür? Kaç kişiye mesaj atılmış kaç kişi bize dönmüş kaç kişiye ne şekilde yardım yapılmış bunları ben size verebilirim. Her şey resmi yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Niye yalan söyleyeyim? Bizim elimizdeki liste bu başka bir berberlerle kuaförlerle ilgili bir  liste yok." dedi.

CHP’li Meclis Üyesi Ertan Işık Oda Başkanı Kara'yı aradı


Yavaş’ın konuşması esnasında CHP’li Meclis Üyesi Ertan Işık Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara ile görüştü. Mansur Yavaş da, telefonu kürsüye isteyip Kara’nın konuya dair açıklamasını meclis üyelerine dinletti.

"3 bin üyemiz var, hepsinin bilgilerini belediyeye teslim ettik"

Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kara konuşmasında, “Üyeleriniz arasında bir ayrımcılık yaptınız mı sorusu yöneltildi bana ben şunu söylemek istiyorum. Bizim 3 bin üyemiz var, bu üyelerimizin hepsinin bilgilerini belediyeye teslim ettik. Bizim hiçbir şekilde ayrımcılık yapmamız söz konusu değildir. Bizim en son belediyeyle görüştüğümüzde bin 800 küsür tane başvurunun olduğu söylendi. Ama bizim bütün üyelerimizin belediyeye teslim edildiğine dair elimizde belge var. Şöyle söyleyeyim başvurup da parayı alamayanlar da var beni arıyorlar başkanım ben alamadım diye.” ifadelerini kullandı.


“3 bin 377 berbere mesaj atıldı bin 807 başvuru alındı”

Bunun üzerine Sinan Burhan, Mansur Yavaş’a “3 bin üyemiz var deniliyor, alamayanlar var deniliyor, siz bin 807 kişiye verildi diyorsunuz” diyerek Başkan Yavaş’ın ödeme yapmadığı iddiasını tekrarladı.

Mansur Yavaş ise, bin 807 kişiye verilen desteğin tamamının makbuzlu olduğunu söyledi. 

"Alamayan varsa benim hatam mı? Alamayan demek ayrı siyasi ayrım var diye suçlamak ayrı. Evet alamayan da varmış ama bize başvuranlar bin 807 kişi ve biz bunlara ödemeyi yaptık." diyen Yavaş, hata varsa düzeltileceğini vurguladı.

"3 bin 377 berber ve kuaföre mesaj atılmış, bin 807 tanesi başvurmuş" 

Yavaş, bu açıklamaları sırasında gelen bilgiyi de Meclis üyelerine şu sözlerle aktardı:  "Toplam 490 bin 784 kişiyle iletişime geçtik pandemi sürecinde hepsinin listesi var alabilirsiniz. Bu arada mesaj geldi dosyayı bulmuşlar 3 bin 377 berber ve kuaföre mesaj atılmış bunun ileti raporlarını alabilirsiniz. Bunlardan bin 807 tanesi başvurmuş ve 500 lirayı almış bununla ilgili belgeyi yazılı olarak arzu ederseniz makbuzlarıyla beraber 3 bin 377 berbere mesaj atıldığına dair bilgisi ile bin 807 tanesinin başvurup bunlarında tamamının 500 lira aldığının bilgisini dosya olarak size sunacağız. “

http://www.ankaramasasi.com/haber/149452/ankarada-berber-esnafina-destek-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.