CHP Yıldırım Meclis Gurubu; “Yıldırım’da mültecilerden kaynaklı sorunlara belediyemiz nasıl yaklaşıyor?”

IGF-209777
|
12 Mayıs 2022, Perşembe - 13:14
CHP Yıldırım Meclis Gurubu; “Yıldırım’da mültecilerden kaynaklı sorunlara belediyemiz nasıl yaklaşıyor?”

Türkiye’deki sığınmacıların ülkelerine dönüp dönmeyeceği konusu iktidarla muhalefeti bu sefer Yıldırım’da birkez daha karşı karşıya getirdi.

BURSA İGFA-  Yıldırım Belediye Meclis toplantısında gergin anların yaşanmasına neden olan konuyu söz alan CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Servet Çağıl; “Net ifadelerle birkez daha soruyorum, birkaç gün önce devletin tepesindeki en yüksek olan makam Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan; “1 milyon Suriyeli kardeşimizi memleketlerine göndereceğiz” demesine rağmen daha sonra “kimse bizden kardeşlerimizi göndermemizi beklemesin” şeklinde bir açıklama yapmıştır.

Biz CHP olarak biliyoruz ki; Suriye’de bazı güvenli bölgelerde 400 bin civarında Türkiye Cumhuriyeti tarafından onlar için pirket evler inşaa ediliyor. Eğer bu evlere Suriyeliler oturmayacaksa biz bu evleri kim için yapıyoruz, eğer bu binalara Suriyeliler için yapılıyorsa Yıldırım’dan kaç aile bu binalara taşınacak?” sorunun Sözcü Çağıl tarafından sorulması üzerine anlık mecliste gergin anlar yaşandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1494664/chp-yildirim-meclis-gurubu-yildirimda-multecilerden-kaynakli-sorunlara-belediyemiz-nasil-yaklasiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.