Babacan ve Karamollaoğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu kararına tepki

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, hapis cezası Yargıtay tarafından onanan ve siyasi yasak getirilen Canan Kaftancıoğlu’na destek verdi.​Babacan, “Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz” derken Karamollaoğlu, "​​Adalet mekanizmasını muhalefeti susturmak için kullananlar da, buradan siyasi bir kazanç devşireceğini zannetmesin" ifadesini kullandı
Ersin Küçükbarak
|
12 Mayıs 2022, Perşembe - 19:02
Babacan ve Karamollaoğlu'ndan Canan Kaftancıoğlu kararına tepki


CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret', 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlarından verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onandı.

Kaftancıoğlu'na siyasi yasak da getirildi.

Yargıtay'ın Kaftancıoğlu'na hapis cezasını onamasına tepkiler gecikmedi. Tepki gösterenler arasına 6’lı masada yer alan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da katıldı.

Ali Babacan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda  “Nereden gelirse gelsin, haksızlığa boyun eğmeyiz.” İfadesini kullandı.

Babacan paylaşımında, “CHP İstanbul İl Başkanı Sayın Canan Kaftancıoğlu’na verilen cezanın hedefinde demokratik siyaset olduğunu bilecek kadar deneyimliyiz. Bu adaletsizlikten hep beraber kurtulacağız.” dedi.

 "Adalet mekanizmasını muhalefeti susturmak için kullananlar da, buradan siyasi bir kazanç devşireceğini zannetmesin!" diyen Temel Karamollaoğlu da paylaşımına, "Adalet bir gün herkese lazım olur.” notunu düştü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1495216/babacan-ve-karamollaoglundan-canan-kaftancioglu-kararina-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.