Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu kararının ardından açıklamalarda bulundu

Canan Kaftancıoğlu kararına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Erdoğan sen ikiyüzlüsün, zorba, manipülatörsün" dedi. Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs'ta Bursa'da yapılacak mitingin İstanbul'da olacağını da söyledi
Zeliha Demirci
|
12 Mayıs 2022, Perşembe - 21:17
Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu kararının ardından açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na verilen mahkumiyet kararını onamasına ilişkin, partisinin İstanbul İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da hazır bulundu.

21 Mayıs’ta yapılması planlanan “Milletin Sesi” mitingini artık Bursa’da değil İstanbul’da yapma kararı aldıklarını da bildiren Kılıçdaroğlu, “Cezalandırmaya çalıştığın Canan’ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma. Unutma Erdoğan, bugün Canan nezdinde vücut bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan yüreklidir. Canan cesurdur, Canan bizimdir. Herkes duysun” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu şöyle konuştu;

"Hep birlikte, hep birlikte bu ülkeye çektirilen zulme son vereceğiz. Doğusu, batısı, güneyi kuzeyi, vicdanı olan her vatandaşla beraber yol yürüyeceğiz. Ve Türkiye'yi zulümden ve zalimden kurtaracağız. 

Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen ikiyüzlüsün, sen fırsatçısın, sen bir zorba ve bir manipülatörsün. Ama zulmün ve küstahlığın artık son buluyor. Erdoğan, yaklaşan gök gürültüsünü duyuyor musun? Bu gürültü mahallelerini sığınmacılara sattığın insanlarımızın gürültüsüdür. Bu gürültü aç bıraktığın emeklilerimizin gürültüsüdür. Bu gürültü elektriğini kestiğin 4 milyon insanın karanlıktaki sesidir. Milyonların acısının sesidir bu. Kulaklarında çınlayan ses, geleceğini çaldığın insanların kızgınlığının sesini duyuyor musun? Özgürlüğün şarkısını söyleyenlerin sesini duyuyor musun?

Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. Her bir vatandaşın, onuruyla ve özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. En karanlık anın şafağa en yakın zaman olduğunu biliyoruz. Hep birlikte seslendiriyoruz. 

Erdoğan biz göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyiye gideceğini, bu zulmün de son bulacağını bir kez daha huzur ve sükunetin bu ülkeye geri geleceğini hepimiz biliyoruz. Bütün acımasızlıklar senin zayıflıklarından doğuyor. Evet sen zayıfsın, biz güçlüyüz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın biz omuz omuza gelen bir halkız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan'ın arkasında koca bir halk var. Bunu bir an bile aklından çıkarma.

Unutma Erdoğan, bugün Canan nezdinde vücut bulan halkın sesi, halkın iradesi senden büyüktür. Canan cesurdur, Canan yüreklidir, Canan bizimdir. Herkes duysun! 21 Mayıs günü Bursa'da miting yapacaktık. Buradan duyuyorum artık mitingin adresi Bursa değil artık İstanbul'dur. İstanbul'da yapacağız. Hiç endişe etmeyin, zalimin zulmü karşısında asla geri adım atmayacağız. Yolumuza devam edeceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1495332/kilicdaroglu-canan-kaftancioglu-kararinin-ardindan-aciklamalarda-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.