AK Parti ABB Meclis Grubu'ndan Mansur Yavaş'a tepki

AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın kendilerinin söz almasını engellediğini belirterek, "Hodri meydan!" dedi.
Zeliha Demirci
|
13 Mayıs 2022, Cuma - 01:53
AK Parti ABB Meclis Grubu'ndan Mansur Yavaş'a tepki

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, başkanlık ettiği Meclis toplantısında AK Partili üyelere söz vermezken, bir sonraki toplantıda konuşmalarını talep etti. AK Partililer Yavaş'ın talebini kabul etmezken, duruma tepki göstererek ayağa kalktı. Yavaş, AK Partilileri zabıtayla dışarı attırmakla tehdit etti. Meclis salonuna zabıtaların girmesiyle ise tansiyon yükseldi.

Olaylı geçen meclisin ardından, AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Akyurt  Belediye Başkanı Hilal Ayık, Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can, Güdül  Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın ve AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer basın açıklaması yaptı. 

Mansur Yavaş'ın meclisteki tavrını eleştiren ve 3 yıldır bu tavrı çok kez gördüklerini söyleyen Köse, "Mansur Yavaş’ın göreve geldiği tarihten itibaren bu tavırlarının benzerlerini o kadar çok gördük ki ama artık Ankara halkı ve Türkiye, Sayın Yavaş’ın gerçek halini net olarak görmeye başladı. Özellikle ABB’deki bu meclis toplantısı nobranca bir davranışın ortaya çıkmasıdır aslında. Yavaş’ın eleştirilere tahammül edemediğini ve önerge konusunda en temel hakkımız olan söz almamızı nasıl engellediğini herkes gördü.

Ben yarınki meclis toplantısında bugün söz verilmeyip konuşamadığımız tüm konuları anlatacağım. Diğer meclis üyelerimiz de belediye başkanlarımız da bu konuda görüşlerini ifade edecekler. Ben Mansur Yavaş’a hodri meydan diyorum. Geçen ay sorduğum sorulara cevap veremedi. Bir ay geçti bugün de cevap veremedi. Cevap vereceği bir şey yok çünkü. Bu gayri nizami yapı birbirini deşifre ederek ortaya saçılıyor. Bizim yaptığımız şey aslında kapağını açmak. Sonuçta pandoranın kutusu açıldı. Gerçekten tüm kötülükleri gözükmeye başladı." ifadelerini kullandı. 

"Hodri meydan diyorum!"

Mansur Yavaş'ı yarın meclis toplantısına çağıran Köse, "Soru önergeleri vermiştik, onları okumamıza yorum yapmamıza izin vermedi. Kendisini bu konuda da yargıya şikayet edeceğiz. Bir dilekçe ile beraber bu haksız durumu tespit etmeye çalışacağız. Sayın Yavaş’ı yarın meclis toplantısına davet ediyorum. ‘Hodri meydan’ diyorum. Gelsin ben bir soru sorayım, o cevap versin; o sordun ben vereyim. Mansur Yavaş zaman zaman medyada teke tek bir kişiyle çıkıyor. Ama onu dışında gazetecilerle çıkmıyor. Ben bir aydır anlatıyorum. ABB’deki kabile yapısını, nobran yapıyı anlatıyorum, sorular soruyorum. Yavaş çıksın sorularıma cevap versin. Bu siyasetçinin en önemli özelliklerinden biridir. Ama Yavaş herhangi bir kanalda çıktığında ben onun sorularına cevap vereceğim ve ona yeni sorular soracağım. Yarın itibariyle ABB meclisinde yeni sorularımla, kabile yapısını, çeteyi daha da net belgelerle ispat edeceğim tüm Ankaralılar da görecek." şeklinde kaydetti.

Köse'nin ardından söz alan belediye başkanları şunları kaydetti;

Hilal Ayık: "Zabıtalar baskın yaparak konuşma hakkımıza engel olmaya çalıştılar. Hemşehrilerimize soruyorum, bizler seçilmiş meclis üyeleri olarak konuşma hakkımız var ama zabıtaların o mecliste ne işi var? Başkent Ankara'nın meclisinde bu nahoş olaylara hep birlikte şahitlik ettik"

Hazım Caner Can: "ABB Meclisinde bugün kara bir gün yaşandı. Ankara'nın 3 yılı boşa geçti. Bugün gördük ki 2 yılı da boşa geçecek. Ankara tarihinde görülmemiş günler bu mecliste yaşandı, yaşanmaya da devam ediyor. Pazarda göremediğimiz zabıtayı meclis salonunda gördük"

Süleyman Acar: "Canan Kaftancıoğlu'nun devlete seri katil dediği için aldığı cezayı hukuksuzluk olarak niteleyen Mansur Yavaş, bugünkü hareketini nasıl niteliyor?

Muzaffer Yalçın: "Böyle bir olayı hiçbir zaman yaşamadık, çok üzüldüm. Burada harcadığımız enerjiyi hizmete harcamalıydık. Yavaş, proje, soru önergesi getirmediğimizi söylüyor iletişim kurduğumuz yer de belediye meclisi, kürsüde konuşmamız lazım ama bunlar olmazsa nasıl iletişim kurabiliriz? En kısa zamanda ayaklarını denk alsınlar. Bizi dinlesinler"

"Melih Gökçek’in fasonunu dahi üretebilecek yetenekte değilsin halk senin aklını sandıkta alacak"

Son olarak söz alan AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, "Maalesef Ankara siyasi tarihinde ilk defa bir yerel parlamento zabıta tarafından basılmıştır. Bu baskı tüm demokrasi tarihimiz de bugün Ankara'da ve Cumhuriyet’in başkentinde kara bir leke olarak geçmiştir. Görünen o ki anti demokratik ve lümpen bir anlayış Ankara Büyükşehir Belediyesine hakim olmaya başlamış. Kendisini halktan daha kuvvetli gören, halkın reyi ile seçilen belediye meclisi üyelerinden daha kuvvetli gören, kabileci bir belediye başkanıyla maalesef üç yıl kaybettik iki yıl daha kaybedecek hale gelmişiz.

Bir parlamentonun meclis üyelerinin her birinin de ayrı ayrı seçildiği düşünüldüğünde Mansur Yavaş’ın kanunun kendisine verdiği yetkiyle keyfi uygulamalar ortaya koyması da maalesef görevi kötüye kullanma şekline dönüşmektedir. Kaldı ki  Mansur Yavaş’ın yarından tezi yok Büyükşehir Meclisini basarak Ak Partili belediye meclis üyelerimizi psikolojik olarak baskı altına almaya kalkan zabıta daire başkanını ve ilgili zabıtaları görevden derhal almalıdır çünkü onların bugün meclisi basarak ortaya koymuş oldukları hareket görevi kötüye kullanma niteliğindedir.

Mansur Yavaş her meclis toplantısında olduğu gibi eskiye dem vurmakta ve aynı zaman da Mamak belediyesi üzerinden konuşmaktadır. Mamak belediyemiz bile bir ilçe belediyesi Büyük şehir belediyesinin 3 yıllık çalışmaları karşısında fersah fersah ileridedir. Melih Gökçekle ilgili Mansur Yavaş’ın sözlerini de orada bulunmayan Melih Gökçek İle sözlerinde şiddetle ve esefle kınıyorum. Ak Partimizin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in fasonunu dahi üretebilecek yetenekte değilsin halk senin aklını sandıkta alacak."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1495464/ak-parti-abb-meclis-grubundan-mansur-yavasa-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.