Başkan Ercan geleceğin mühendisleriyle buluştu

Sincan Belediyesi, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi “Öğrenci Kongresi, Kariyer Günleri Cansuyu Bayramı” kapsamında organize edilen iklim değişikliği odaklı 16. Kariyer Günleri ile Tarım Çevre ve Yaşam Bilimleri Şenliği’ne katıldı.
Ankara Masası
|
13 Mayıs 2022, Cuma - 10:58
Başkan Ercan geleceğin mühendisleriyle buluştu

Sıfır atık konusunda ödül üstüne ödül alan Sincan Belediyesi, gerçekleşen Tarım Fuarı ve Bilim Şenliği’nde stand açarak, öğrencilere yaş mama, sirke, solucan gübresi ve açık kompostla ilgili bilgiler verdi.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın da katıldığı şenlikte Sincan Belediyesi’nin projeleri öğrenciler tarafından büyük ilgili gördü. Belediye Başkanı Murat Ercan, geleceğin mühendisleriyle sohbet etti. Başkan Ercan öğrencilerin meraklı soruları karşısında sıfır atık projesi kapsamında nasıl başarılı işler yapıldığını ve yaş mama, solucan gübresi ve temizlik amaçlı elma sirkesi üretim süreçlerini anlattı.

400 kilo yaş mama üretiliyor

Sincan Belediyesi, ısıl işlem görmemiş gıdaları mama haline getiren ve günlük 400 kilo yaş mama üretme kapasitesine sahip olan tesiste haftalık yaş mama miktarı bir günde üretiliyor. Hem sokaktaki dostlar doyuyor hem de israf engelleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1495783/baskan-ercan-gelecegin-muhendisleriyle-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.