Bakan Bilgin'den enflasyon farkı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesi, 3600 ek gösterge, emekli ve memur Temmuz zammı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
Büşra Bayrak
|
13 Mayıs 2022, Cuma - 12:07
Bakan Bilgin'den enflasyon farkı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikasının düzenlediği "Gıdanın Geleceği Ellerimizde Zirvesi"ne katıldı.

Bilgin zirvede gerçekleştirdiği konuşmasında, 3600 ek gösterge ve EYT açıklamasında bulundu. Enflasyon farkına karşı düzenlenmelerin hazırlıklarının yapıldığını da belirten Bakan Bilgin, çalışanların ve emekçilerin korunacağını ifade etti.

Bilgin'in konuşmasından satır başları şöyle:

''Enflasyon fevkalede ciddi boyutlara ulaşmış durumda, yüzde 70'e dayandı. Dünyada da öyle Almanya’da yüzde 30 dayandı. Bunun bir çok sebebi var bir tanesi pandemi, enerji üretiminde artış var ve bizim ülkemizin hazırlıksız yakalanması.

"Emekliler için de hazırlıklar var"

"Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız. Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var."

"  Kimse merak etmesin kimseyi ezdirmeyeceğiz "

"3600 ek gösterge çözümünü bu ay sonunda tamamlayacağız. EYT'liler var hepsi önümüzdeki dosyalar hepsini adım adım çözeceğiz. Kimse merak etmesin kimseyi ezdirmeyeceğiz enflasyon karşında.''

http://www.ankaramasasi.com/haber/1497428/bakan-bilginden-enflasyon-farki-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.