Bakan Karaismailoğlu'ndan Rize'de açılış öncesi son kontrol

IGF-210125
|
13 Mayıs 2022, Cuma - 13:19
Bakan Karaismailoğlu'ndan Rize'de açılış öncesi son kontrol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 14 Mayıs'ta açılacağını anımsatarak, havalimanının pek çok yönüyle bir havalimanı olmanın ötesinde, Türkiye'nin aydınlık geleceğinin en önemli nişanelerinden biri olduğunu kaydetti.

RİZE (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı’nda incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklama yapan Karaismailoğlu, Türkiye’ye ve millete bir eser daha kazandıracakları için gururlu olduklarını söyledi.

Havayolu ulaşımının yalnızca mesafeleri kısaltmadığını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Yalnızca turizmi, ticareti canlandırmıyor. Kültürel birlikteliği, alışverişi ve halklar arası iletişimi de mümkün kılıyor. Farklı toplumlar arasında dostluk köprüleri kuruyor”. O nedenle dünyanın hem sosyal hem de ekonomik refahı için stratejik önem taşıyor" dedi.

"“Öyle bir çağda yaşıyoruz ki; ihtiyacımız ister eğitim olsun, ister tedarik…Her alanda hepimizin önceliği artık hızdır" diyen Karaismailoğlu, "Hal böyleyken havacılığın geliştirilmesi ve uluslararası alandaki ülkemizin konumunun güçlendirilmesi, halkını, milletini en iyisine en hızlı biçimde ulaştırmak isteyen tüm devletlerin ana gündemi oldu. Bu noktada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak havacılık sektöründe faaliyet gösteren bağlı ve ilgili kuruluşlarımızla son 20 yılda büyük ve önemli gelişmeler kaydettik. Türk sivil havacılığı, gerçekleştirdiğimiz uygulama, politika ve düzenlemelerle küresel bir güç haline geldi. İç hat yolcu taşımacılığını rekabete açmamız, sektör açısından bir milattır. ‘Havayolu halkın yolu olacak’, ‘her vatandaşımız uçağa binecek’ hedefiyle başlattığımız politika ve uygulamalarla sivil havacılığımız çok hızlı bir büyüme sürecine girdi. Bir yandan havacılık alanında dünyada olup bitenleri yakından takip ettik. Diğer yandan mega projeleri, altyapı ve üstyapı yatırımlarını hayata geçirdik”" diye konuştu.

HAVAYOLU SEKTÖRÜNE GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIM 147 MİLYAR TL’'Yİ AŞTI

AK Parti hükümetleri döneminde havayolu sektörüne gerçekleştirilen yatırımın 147 milyar lirayı aştığına dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'’yi baştanbaşa, çağın ihtiyaçlarına cevap veren yeni havalimanlarıyla donattıklarını kaydetti.

HAVALİMANLARININ TAMAMI ERİŞİLEBİLİRLİK BELGESİNE SAHİP

Mevcut havalimanlarını da tepeden tırnağa yenilediklerinin altını çizen Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından işletilen havalimanlarının tümünün ‘Erişilebilirlik Belgesi’ne sahip olduğuna dikkati çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1498134/bakan-karaismailoglundan-rizede-acilis-oncesi-son-kontrol
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.