Bayram Sakartepe: "Yeniden Refah partisi'nin oy oranı yüzde 10,5"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, partisinin oy oranının yüzde 10,5 olduğunu belirterek, “Önümüzdeki seçimde Türk siyasetinin sürprizini Yeniden Refah Partisi yapacak” dedi.
Ankara Masası
|
13 Mayıs 2022, Cuma - 15:04
Bayram Sakartepe: "Yeniden Refah partisi'nin oy oranı yüzde 10,5"

Bayram Sakartepe, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Partisinin 3 yıl gibi  kısa bir sürede, 81 il ve 926 ilçede teşkilatlanmasını tamamladığını,100 bin sandıkta baş müşahidi atadığını anlatan Sakartepe, “350 bin üyemiz var,bu yıl hedef 500 bin üye” ifadesini kullandı.

Sakartepe, İyi Parti’nin geçen seçimde 300 bin üyeyle yüzde 10 oy aldığına işaret etti.

“Siz de anket yaptırıyor musunuz?” sorusu üzerine Sakartepe, anket firmalarının ya iktidar ya da diğer muhalefet partileriyle çalıştığına dikkati çekti.

Sakartepe, bütçe kısıtları sebebiyle kendi anketlerini geniş bir akademisyen gurubuyla yürüttüklerini belirterek şunları söyledi:

“Oy oranımız yüzde 10,5”

“En son yaptırdığımız ankette ise –Mart ayında, Nisan’ın anketleri daha gelmedi.- Yüzde 10 buçuk gibi bir anket. Türkiye genelinde 69 ilde. İnşallah bunu yakında da göreceğiz bundan dolayı önümüzdeki seçimin Türk siyasetinin sürprizini Yeniden Refah Partisi yapacak. Orada bir başka şey daha sorduk.”

“Anketlerin sağlamasını da yapıyoruz”

“Bir sefer bu yüzde 10,5’i şey yaparken bir de test yaptırıyoruz. Geçmişte  hangi partiye oy vermiş 2018’de ve bu verilen cevaplarla 2018’de o bölgede alınan oylar örtüşüyor. Yani sağlamasını da yapıyoruz.”

“Her iki İttifaktan memnuniyetsiz yüzde 60’lık bir kitle var”

“Orada ikinci bir soru daha sorduk Hangi partiye hangi ittifaka oy veriyorsunuz? Cumhur-Millet…Kendi ittifakınızdan memnun musunuz? Her iki ittifaktan da yüzde 60’a yakın bir memnuniyetsiz kitle olduğunu gördük. Yani bu ne demek? CHP gelmesin diye AK Parti’ye oy veren seçmen var, bir de AK Parti gelmesin diye CHP’ye oy veren, karşıtlık üzerine kurulmuş bir denklem var”

“Makul muhalefet pozisyonunda duruyoruz”

“ Dolayısıyla Yeniden Refah Partisi, dışlayıcı kamplaştırıcı bir söylemden ziyade kucaklayıcı, sevgiyi öne çıkartan, insan ve çözüm odaklı, ismine makul muhalefet dediğimiz bir pozisyonda duruyoruz, bir muhalefetiz. Bu sözler de bugünün muhalefet partisi , müstakbel iktidar partisi olarak söylüyoruz.”

Yeniden Refah, anahtar parti haline geldi"

Yeniden Refah Partisi  Genel Başkan Yardımcısı Bayram Sakartepe, Türkiye’nin anahtar partisi  ve yeni cazibe merkezi olduklarını vurguladı.

50 yıllık milli görüş deneyimini bugüne uyarladıklarını ve çağın gereklerine uygun hamleler yaptıklarını belirten Sakartepe,  “Önümüzdeki dönemde yapılacak ilk seçimde Parlamentodayız ve ilk seçimde hükümetteyiz. Bizsiz hükümet kurulmayacak . Sonra da iktidara yürüyeceğiz” şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1498320/bayram-sakartepe-yeniden-refah-partisinin-oy-orani-yuzde-105
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.