Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a Doğu Akdeniz tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tüm tatbikatlarının NATO kuralları çerçevesinde yapıldığını söyledi.
aa:text:20200908:22395973
|
08 Eylül 2020, Salı - 14:47
Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a Doğu Akdeniz tepkisi

Çavuşoğlu, Kongo Cumhuriyeti Dışişleri, İşbirliği ve Yurtdışındaki Kongolular Bakanı Jean-Claude Gakosso'yla Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

"(Doğu Akdeniz'deki)Tatbikatımız NATO kuralları çerçevesinde yapılıyor"

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki tatbikatlarında gerçek mühimmat kullandığına yönelik iddialarına ilişkin Çavuşoğlu, "Bizim (Doğu Akdeniz'deki) tatbikatımız NATO kuralları çerçevesinde yapılıyor." açıklamasında bulundu.

"Yunanistan kendine güveniyorsa masaya otursun" 

Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ve NATO'nun Doğu Akdeniz'e ilişkin bazı girişimleri olduğunu anımsatarak, "Yunanistan son zamanlarda (uzlaşma yönündeki) inisiyatiflere hayır diyerek diyalogdan yana olmadığını net şekilde gösterdi." diye konuştu.

İlkeli ve dürüst davranmanın önemine işaret eden Çavuşoğlu, "Yunanistan kendine güveniyorsa masaya otursun. Haklı olduğunu herkesin önünde söylesin. Bizim de söyleyeceklerimiz var." dedi.

"Hangi ülke böyle arsız taleplerde bulunur?"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "10 kilometre adacığa 40 bin kilometre kıta sahanlığı isteği hangi ülkede var? Hangi ülke böyle arsız taleplerde bulunur?" sözleriyle Yunanistan'ın orantısız iddia ve taleplerini sert şekilde eleştirdi.

Yunanistan'ın açıklamalarının kendilerini şaşırtmadığını belirten Çavuşoğlu, bu açıklamaları "ibretlik" olarak niteledi.

"FETÖ, PKK, DHKP-C Yunanistan sokaklarında cirit atıyor"

Çavuşoğlu, Yunanistan'ın terör örgütleriyle olan bağlantısını da "FETÖ, PKK, DHKP-C Yunanistan sokaklarında cirit atıyor. Biz böyle bir şeye ülkemizde izin verir miyiz, vermeyiz." sözleriyle dile getirdi.

"Yunanistan, Ayasofya konusunda ders verecek son ülke"

Çavuşoğlu, başkentinde tek bir cami bile olmayan Yunanistan'ın Ayasofya konusunda Türkiye'ye ders verecek en son ülke olduğunun altını çizdi

"Ayasofya'nın kültür mirası yok ediliyor diyor, İstanbul'un fethinden bu yana korundu ise şimdi de korunur. Kim korudu, ecdadımız korudu, biz koruduk. UNESCO da takip ediyor." diyen Çavuşoğlu, Batı Trakya'daki Türk azınlığa yönelik zulüm politikasına da dikkati çekti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/150380/cavusoglundan-yunanistana-dogu-akdeniz-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.