Ankara Valiliği'nden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Ankara Valisi Vasip Şahin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Ankara Masası
|
19 Mayıs 2022, Perşembe - 14:34
Ankara Valiliği'nden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Vali Şahin, mesajında, kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandığını belirtti.

19 Mayıs'ın, aziz milletimizin, sıkıntı ve mahrumiyetlere rağmen, bağımsızlığından asla vazgeçmeden, millî birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenerek başlattığı kutlu direnişin ilk adımı olduğuna dikkat çeken Vasip Şahin mesajında;

''Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millî Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 103. yıl dönümünü büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

19 Mayıs; aziz milletimizin, büyük sıkıntı ve mahrumiyetlere rağmen, bağımsızlığından asla vazgeçmeden, millî birlik ve beraberlik ruhuyla kenetlenerek başlattığı kutlu direnişin ilk adımıdır.  19 Mayıs 1919 günü Samsun’dan başlatılan süreç, destansı bir kurtuluş mücadelesinin ardından zaferle taçlanmıştır.

Bugünümüzün ve yarınlarımızın teminatı sevgili gençler,

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs’ın, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, gençlere verilen değeri ve duyulan güveni göstermesi bakımından oldukça anlamlıdır ve yüklenen misyon gençlik için bir iftihar vesilesidir.

Kıymetli gençler, Türkiye Cumhuriyeti size emanettir. Mensubu olduğunuz köklü medeniyetin sizlere verdiği mesuliyet duygusuyla, bu mukaddes emaneti daima koruyup yücelteceğinize inanıyor; istikbale umut ve güvenle bakıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyor; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını içtenlikle kutluyorum.'' ifadelerini kullandı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1507997/ankara-valiliginden-19-mayis-ataturku-anma-genclik-ve-spor-bayrami-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.