İran, ABD yaptırımlarına karşı DSÖ'ye "küresel çağrı" talebi

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) yeni tip koronavirüs ile mücadeleyi olumsuz etkileyen ABD yaptırımlarının sonlandırılması için küresel çağrıda bulunmasını istedi.
aa:text:20200908:22396954
|
08 Eylül 2020, Salı - 16:07
İran, ABD yaptırımlarına karşı DSÖ'ye "küresel çağrı" talebi

İran resmi ajansı IRNA'ya göre, Sağlık Bakanı Nemeki DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus'a hitaben bir mektup yazdı.

Mektubunda, ABD yaptırımlarının İran halkına zor günler yaşattığını ve küresel sağlık sistemini tehlikeye attığını belirten Nemeki, Ghebreyesus'tan yaptırımların kaldırılması için uluslararası alanda girişimde bulunmasını talep etti.

Yaptırımlar nedeniyle uluslararası ticaretin sınırlandırılmasının İran'da özellikle tıbbi malzeme ve ilaçlara erişimde büyük sorunlara neden olduğuna dikkat çeken Nemeki, "Tüm yaptırımları kaldırmak ve halk sağlığını tehlikeye atmamak için küresel bir çağrının zamanı geldi." ifadelerine yer verdi.

Nemeki, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler ve tüm uluslararası kuruluşların ilaçlar ve insani yardım malzemelerinin İran'a ulaştırılması için çaba sarf etmesini istedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/150999/iran-abd-yaptirimlarina-karsi-dsoye-kuresel-cagri-talebi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.