Mustafa Yeneroğlu'ndan 'KHK Mağduriyetleri Eylem Planı'na ilişkin açıklamalar

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, ‘KHK Mağduriyetleri Eylem Planı’ hakkında TBMM’de basın açıklamasında bulundu.
IGF-212276
|
20 Mayıs 2022, Cuma - 13:49
Mustafa Yeneroğlu'ndan 'KHK Mağduriyetleri Eylem Planı'na ilişkin açıklamalar

DEVA Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Mustafa Yeneroğlu, KHK Mağduriyetleri Eylem Planı'na yönelik TBMM'de yaptığı basın açıklamasında, hazırlanan planın KHK’lıların yaşadığı mağduriyetlerin çözümü noktasında bir mihenk taşı olacağını söyledi.

" KHK’lıların mağduriyetlerinin çözümü noktasında mihenk taşı olacak

İktidara geldiklerinde hakkında soruşturma veya kovuşturma olmayanlar ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar veya beraat kararı verilmiş kişileri başvuruları üzerine kamu görevine iade edeceklerinin altını çizen Yeneroğlu, ‘İktidar tarafından hukuksuzluk sıradan hale getirildi. Malumunuz, FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe teşebbüsü sonrasında ilan edilen olağanüstü hâlin üç temel amacı vardı. Demokrasimizin korunması, hukuk devleti ilkesinin korunması ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması.  Fakat, ülkemizde OHAL ve darbenin ardından geçen 6 yıl, bırakın bu evrensel değerlerin korunmasını; maalesef hukuku ayak bağı olarak gören iktidar tarafından hukuksuzluğun sıradan hale getirildiği bir dönem olmuştur. Bu nedenle hazırladığımız eylem planı, KHK’lıların yaşadığı mağduriyetlerin çözümü noktasında bir mihenk taşı olacaktır" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1512315/mustafa-yeneroglundan-khk-magduriyetleri-eylem-planina-iliskin-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.