Terör ve Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar yeni oyunu deşifre etti

Terör ve Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar’dan “tuzak” uyarısı yaparken,“terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı YPG arasında çatışma ve fikir ayrılığı var” görüntüsü yaratan haberlere karşı herkesi uyanık olmaya çağırdı.
Büşra Bayrak
|
08 Eylül 2020, Salı - 19:50
Terör ve Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar yeni oyunu deşifre etti

Terör ve Güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Ankara Masası’ndan Gökhan Gökyıldırım’ın sorularını cevaplandırdı.

Çok ilginç bir oyun oynandığının altını çizen Ağar, “YPG ile PKK birbirinden ayrı örgütlermiş, birbirlerine karşıtlarmış gibi. Hatta Kandil Suriye’deki PYD, YPG, DSG üzerindeki inisiyatifini kaybediyor aralarında kavga varmış gibi bu şeyleri çok duyacaksınız bundan sonra” dedi.

"Bu bir tuzak"

Ağar, “Bu bir tuzak!” diyerek  şöyle devam etti: “Şuan YPG PKK’nın yani Suriye’deki PKK’nın içerisinde 10 binden fazla Kandilden giden, Türkiye Cumhuriyeti’ne kurşun sıkmış terörist var. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Yani YPG/PKK’yı daha doğrusu Suriye’deki PYD, DSG adına ne diyorsanız bu yapıyı tanımlarken 65 bin tane konvansiyonel güce dönüştürmeye çalışan teröristin içerisinde 10 binden fazla Kandil’den giden Türkiye’ye Türk askerine kurşun sıkmış olan terörist var. Bunu unutmazsanız oynanan oyunu çözersiniz. Ha, efendim biz işte PKK ayrıymış. ABD’nin böyle bir projesi var biliyorsunuz, zaten PKK’yı YPG, YPG’yi PYD, PYD’yi DSG, DSG’yi TEV-DEM yapan TEV-DEM’İ de işte değişik siyasi ve bir takım oluşumlara ayıran projenin isim değişikliğinin altında bu temel eğilim var. yani Türkiye’nin Suriye’deki kurulan bu yapıyı bir şekilde kerhen de olsa kabulünü sağlama veya Türkiye’yi kabule zorlama.”

"PKK'yı meşrulaştırma süreci devam ediyor"

PKK’nın bütün kongrelerinde Türkiye, Suriye, Irak ve mümkünse İran’ın parçalanarak bir terör devleti kurulması fikrinin dile getirildiğini hatırlatan Ağar, terörist örgütün meşrulaştırılmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini vurguladı.

Abdullah Ağar, “Burada DEAŞ’ı son derece güçlü bir şekilde kullandılar. Yani DEAŞ’ın Sincar’daki Ezidileri katletmesini, (orada 12 PKK’lının sebebi bilinmez bir şekilde Sincar dağına kaçarken o Ezidilerin peşinden gelmesi) PKK’lılar o Ezidileri kurtardı. Hatta 12 havariye de benzeterek buralardan da teolojik bir sos ekleyerek YPG-PKK’yı demokrasi kahramanı özgürlük savaşçısı gibi dünyaya ve bölge haklarına lanse etmeye ve dayatmaya başladılar.” değerlendirmesinde bulundu.

"YPG'nin tehdit olmadığına inanmak aptallık"

“Türkiye bu projeyi gördüğü ve buna direndiği için Kandil’deki PKK ile Suriye’deki PKK aynı değildir gibi bir oyun kurgulandığını belirten Ağar, “Ben de size diyorum ki 10 binden fazla Türkiye Cumhuriyeti devletine ve Türk askerine kurşun sıkmış PKK’lı terörist şu an DSG’nin içinde. Bu ayıklanmadan, bu yapının içi, kimyası, PKK motivasyonu, PKK formasyonundan kurtarılmadan Türkiye için tehdit olmadığını söylemek buna inanmak aptallıktır diyorum. Yani çok net artık lafım anlayana.” ifadelerini kullandı.

"PKK siyasete musallat olmuş durumda"

PKK’lı terörist sayısının mücadeleler neticesinde 400’ler seviyesine, belki altına düştüğünü anlatan Ağar, farklı bir tehlikeye şu sözlerle dikkati çekti:

 “Ama şu anda siyaseti manipüle ediyor Türkiye’de. Ana siyasi eksenleri manipüle eden bir PKK fotoğrafı var şu an. Yani bunu görmezden gelemezsiniz, yani PKK’nın PKK ile dağda yapılan mücadele son derece şanlı bir mücadele, son derece güçlü bir mücadele, ama siyasete musallat olmuş durumda. PKK şu an Suriye’de ve Irak’ta jeopolitik eklemlenmiş bir aktöre dönüşmüş durumda. Yani okuma yaparken buralardan yaparsak bence daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.”

Bu özel söyleşinin tamamı Ankara Masası YouTube sayfasında…

http://www.ankaramasasi.com/haber/151808/teror-ve-guvenlik-uzmani-abdullah-agar-yeni-oyunu-desifre-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.