Finlandiya Parlamento Başkanı Vanhanen teröristleri 'masum insanlar' olarak niteledi

Finlandiya Parlamento Başkanı Matti Vanhanen, teröristleri "masum insanlar" olarak tanımlayarak "Masum insanlar başka bir ülkeye iade edilmez, özellikle de gerekçe gösterilmeden hapse atılma veya mahkum edilme riski varsa" diye konuştu.
Ankara Masası
|
22 Mayıs 2022, Pazar - 19:36
Finlandiya Parlamento Başkanı Vanhanen teröristleri 'masum insanlar' olarak niteledi

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine yönelik Türkiye'nin aldığı tavır dünya gündemindeki yerini korurken, Finlandiya eski başbakanı ve mevcut Parlamento Başkanı Matti Vanhanen, devlet televizyonundaki programda skandal açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin teröristlerin iadesine ilişkin başvurularının hatırlatılması üzerine Vanhanen, teröristleri "masum insanlar" olarak  tanımlayarak iade edemeyeceklerini söyledi.

"Tavrımızı değiştirmeyeceğimizi anlamalılar"

Vanhanen, "Türkiye, hukukun üstünlüğüyle ilgili konularda siyasi olarak tavrımızı değiştirmeyeceğimizi anlamalıdır. Masum insanlar başka bir ülkeye iade edilmez, özellikle de gerekçe gösterilmeden hapse atılma veya mahkum edilme riski varsa. Silah ihracatı gibi en pratik konularda ise Türkiye'nin tam olarak ne beklediğini öğrenmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı.

33 iade başvurusu

Adalet Bakanlığı, mahkeme kararları doğrultusunda son 5 yılda Finlandiya'dan 6'sı FETÖ, 6'sı PKK mensubu olmak üzere 12 teröristin iadesini talep etti. İsveç'ten ise 10'u FETÖ, 11'i PKK mensubu 21 kişinin iadesi istendi. NATO üyeliği gündemde olan İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin iade taleplerinden hiçbirine bugüne kadar olumlu yanıt vermedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1520800/finlandiya-parlamento-baskani-vanhanen-teroristleri-masum-insanlar-olarak-niteledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.