Etimesgut Avrupa'nın en büyüğü oldu

Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, Polonya'da düzenlenen Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi'nin finalinde Wisla Krakow'u 5-2 yenerek şampiyon oldu. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, "Futbolcularımızı, teknik ekip ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemiz adına büyük bir gurur" dedi.
Ankara Masası
|
23 Mayıs 2022, Pazartesi - 10:02
Etimesgut Avrupa'nın en büyüğü oldu

Krakow kentinde yapılan organizasyona Türkiye'nin yanı sıra İspanya, Polonya, İngiltere, İtalya, Fransa, Gürcistan ve Azerbaycan'dan toplam 8 takım katıldı.

5 maçta 36 gol

B Grubu'nda Manchester City'i 7-1, Ol Jouy Le MoutIer'i 7-0, Sporting AMP Futbol'u 10-1 yenen Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, yarı finalde karşılaştığı Flamencos Amputados'u 7-0 mağlup ederek finale yükseldi. Finalde ev sahibi Wisla Krakow'u 5-2 yenen Etimesgut Belediye Ampute Spor Kulübü, Ampute Futbol Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmayı başardı. Etimesgut, turnuvadaki 5 maçında 36 gol atarken kalesinde sadece 4 gol gördü.

Kupa heyecanı

Final maçının ardından şampiyonluk kupasını alan Etimesgut Belediyesi futbolcuları büyük bir mutluuluk yaşadı. Kulüp Başkanı Alaattin Sonat ve futbolcular sahada Türk Bayrağıyla sevinç turu attılar. Polonyalı taraftarlarda şampiyon takımı ayakta alkışladı.

Büyük gurur

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de, kupa sonrası büyük heyecan yaşadı. Demirel, yaptığı paylaşımda "Şampiyonluk Kupamızı aldık. Türk'ün engel tanımaz gücünü Avrupa'ya gösterdik. Belki popüler spor branşları kadar ilgi görmese de Türkiye'nin gururu Etimesgut Belediye Ampute Futbol takımımız Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu. Bu hafta ülkemiz adına önce boks ardından Anadolu Efes ardından Vakıfbank ve Belediyemiz ile büyük gurur yaşadık. Ampute Futbolda Avrupa'nın en büyüğü olduk. Futbolcularımızı, teknik ekip ve yöneticilerimizi tebrik ediyorum. Teşekkürler #BizimÇocuklar" paylaşımında bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1521093/etimesgut-avrupanin-en-buyugu-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.