Otomotiv sektöründe büyük zam

Döviz kurundaki yukarı yönlü hareketlenmenin araba fiyatlarında artışa neden olması bekleniyor. OYDER Başkanı Dr. Altuğ Erciş, otomotiv sektöründe yıla sonuna kadar yüzde 20 zam beklediklerini söyledi.
Ankara Masası
|
23 Mayıs 2022, Pazartesi - 09:41
Otomotiv sektöründe büyük zam

Son dönemde hızla artan döviz kuru otomotiv sektörünü vurdu. Fiyatların yüksek seyrettiği sektörde kur farkının etkisiyle  300 bin TL'nin altında araç kalmadı. Yıl sonuna kadar da otomobil fiyatlarına yüzde 20 zam gelmesi bekleniyor.

Zam oranlarıın ise yüzde 3-7 ve 10 arasında değişmesi bekleniyor. Renault, Fiat, Nissan ve Honda geçen hafta zam yapan markalar arasında.

Enflasyon kaynaklı zam

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Dr. Altuğ Erciş de, Merkez Bankası’nın açıklamaları doğrultusunda yıl sonuna kadar sadece enflasyondan kaynaklı otomobile en az yüzde 20 zam beklendiklerini aktardı.

Güncel araç fiyatları

Dünya’dan Aysel Yücel’in haberine göre Honda’da fiyatlar geçen hafta yüzde 3-4 artarken, Fiat, Nissan ve Renault’da da benzer artışlar yaşandı. Örneğin önceki hafta 313 bin TL olan Renault Clio’nun baz versiyonunun (Joy 1.0 Sce 65 bg) liste fiyatı, geçen hafta 327 bin 900 TL olarak güncellendi.

Yapılan zamlar sonrası vergi dilimi değişen bazı modellerde zam oranı çok yüksek oldu. Renault Taliant’ın baz versiyonunun fiyatı geçen hafta 31 bin TL zamlanarak 355 bin TL’ye çıktı. Önceki hafta 593 bin 700 TL olan Honda Civic’in (1.5L VTEC Turbo Eco-Premium) fiyatı, 35 bin TL zamlanarak geçen hafta 629 bin 400 TL’ye çıktı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1521102/otomotiv-sektorunde-buyuk-zam
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.