Bekir Bozdağ'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendirecek açıklama

Hükümet, kiralardaki artışların ardından hem kiracıları hem de ev sahiplerini koruyan düzenleme için harekete geçti. 3 bakanlık çalışmalarına başlarken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, fırsatçılığın önüne geçmek için adımlar atacaklarını duyurdu.
Editör
|
23 Mayıs 2022, Pazartesi - 15:56
Bekir Bozdağ'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendirecek açıklama

İstanbul,Ankara başta olmak üzere bir çok ilde artan kiralar,ev sahipleri ve kiracıları karşı karşıya getirdi. Her geçen gün artan faiş fiyat uygulaması sonrası hükümet kiracıları rahatlatmak için harekete geçti.

Üç bakanlık konuya el attı

Kiracı ve ev sahiplerinin anlaşmazlıklarının daha fazla mahkemeye taşınmaması için  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı kira artışları konusunda düzenleme için çalışma başlattı.

"Fırsatçılığın önüne geçebilmek için çalışma başlattık"

Kiracılarla ilgili düzenleme çalışmasının yapılacağını ise  Adalet Bakanı Bekir Bozdağ duyurdu,“Bizim, Borçlar Kanunu'nda önemli hükümler var. Bu düzenlemeler hem kiracıları hem de ev sahiplerini gerçekten koruyor, her türlü değişime olumsuzluğa karşı da koruyor. Önemli olan burada yasanın tanıdığı bu imkanları kullanmaktan geçiyor'' dedi.

Özellikle büyükşehirler daha çok yoğun olmak üzere bu konularda kiracıları zorlayan ev sahipleri olduğuna dair ciddi haberler ile karşılaştığını söyleyen Bakan Bozdağ, ''Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, Maliye Bakanı'yla ile beraber bir çalışma yapıyor. Adalet Bakanlığı olarak da biz de bu çalışmalara katkı veriyoruz'' diyerek fırsatçılığın önüne geçebilmek için çalışma başlattıklarını doğruladı.

Henüz çalışmanın bitmediğini üzerine çalıştıklarını da söylen Bakan,''Şu kadarını ifade edebilirim, hem ev sahibinin hukukuhem de kiracının hukukunu koruyacak makul bir formül ortaya çıkarsa, biz bu formülle ilgili adım atabiliriz” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1522144/bekir-bozdagdan-milyonlarca-kiraciyi-ilgilendirecek-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.