HDP'den Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya için NATO vetosuna tepki

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya başvurularını terör karşısındaki duruşlarından dolayı veto edeceğinin açıklanmasının ardından HDP'den açıklama geldi.TBMM'de basın toplantısı düzenleyen HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş,NATO'ya başvuru ile ilgili Türkiye'nin engeline takılan Finlandiya ve İsveç’in veto edilmemesi gerektiğini ifade etti ve İsveç'in PKK’lı milletvekiline de destek verdi.
Editör
|
24 Mayıs 2022, Salı - 11:30
HDP'den Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya için NATO vetosuna tepki

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Meclis’te basın toplantısı gerçekleştirdi.

Beştaş'ın gündeminde, İsveç parlamentosunda Türkiye'nin de iadesini talep ettiği İran kökenli PKK/YPG'li terörist milletvekili Amineh Kakabaveh vardı.

İsveç'in pkk'lı vekiline destek verdi

HDP Grup Başkanvekili,Kakabaveh'in terör örgütü PKK’ya yönelik çalışmalarını göz ardı ederek, ‘Kürt olduğu için terörist muamelesi gördüğünü’ öne sürdü.

Açıklamalarını sürdüren Meral Danış Beştaş,“Kürt haklarını ve temel özgürlüklerini küresel anlamda savunan herkesi terörist ilan ettiğini" iddia eden Beştaş, Türkiye tarafından Finlandiya ve İsveç’in NATO'ya girişinin engellenmesine olumsuz baktıklarını söyledi.

İsveç ve Fİnladiya veto edilmesin

"Finlandiya ve İsveç’i veto ederek bu konuyu çözemezsiniz." sözlerini kullanan HDP Grup Başkanvekili, "Tabii ki bu ülkelerin, dar pazarlıklara gireceklerini düşünmüyoruz. Çünkü hem Finlandiya hem de İsveç, adil bir yargı sistemi,  demokratik bir düzeni, ifade ve düşünce yerleşmiş ülkeler." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1523112/hdpden-turkiyenin-isvec-ve-finlandiya-icin-nato-vetosuna-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.