Muhammed bin Selman, Türkiye'ye gelecek

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Türkiye'nin de içlerinde olduğu bir dizi ülkeye ziyarette bulunacak.
Editör
|
24 Mayıs 2022, Salı - 11:33
Muhammed bin Selman, Türkiye'ye gelecek

Veliaht Prens'in 2018 yılında Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ve Corona virüsü pandemisinin patlak vermesinden bu yana bölge dışına düzenleyeceği ilk turu olacak.

Erdoğan,nisan ayında veliaht prensle görüşmüştü

Türkiye'nin son yıllardaki barışçıl politikaları ikili ilişkilere olumlu yansıdı.Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed El Nahyan'ın vefatı nedeniyle teziye ziyaretinde bulunmuştu.

Erdoğan, Suudi Arabistan gezisine ilişkin sosyal medya hesabından, "Hadimü'l Haremeyn'in daveti üzerine Suudi Arabistan'a bir ziyaret gerçekleştirdik. Tarihi, kültürel, beşeri bağlara sahip iki kardeş ülke olarak aramızdaki her türlü siyasi, askeri, ekonomik ilişkilerin artırılması ve yeni bir dönemin başlaması için gayret içerisindeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

Ziyaret sırası bu kez Muhammed bin Selman'da

Erdoğan'ın ziyaretinin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da başta Türkiye olmak üzere Kıbrıs,Yunanistan,Ürdün ve Mısır’a gezi planlayacak.Ziyaretin gündeminde de ticaret,bölgesel gelişmeler,olası döviz swap anlaşması,diğer yatırım ve enerji projelerinin yer alması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1523343/muhammed-bin-selman-turkiyeye-gelecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.