Sırbistan'da iki kupaya adını yazdırdı

IGF-213401
|
24 Mayıs 2022, Salı - 12:16
Sırbistan'da iki kupaya adını yazdırdı

Türkiye ve Avrupa pistlerinde şampiyonluk kovalayan milli motosiklet sporcusu Furkan Eryılmaz, BMU Avrupa SSP 600 A Şampiyonası kapsamında Sırbistan’da gerçekleştirilen yarışı ikinci sırada tamamladı.

İSTANBUL (İGFA) - Balkan Motosiklet Birliği (BMU) tarafından düzenlenen Doğu Avrupa Pist Şampiyonası’nı 2013 yılında şampiyon olarak noktalayan Furkan Eryılmaz, 2022 sezonunda da PizzaLazza desteğiyle bu şampiyonada yer alıyor.

BMU Avrupa SSP 600 A Şampiyonası kapsamında, 21–22 Mayıs tarihleri arasında Sırbistan’ın Navak pistinde gerçekleşen yarışa katılan Furkan Eryılmaz, yarışı ikinci sırada tamamladı.

Türkiye ve Avrupa Şampiyonu Eryılmaz, yarışla ilgili şunları dile getirdi: “BMU Avrupa SSP 600 A Şampiyonası’na puan veren yarış, Sırbistan’ın Navak pistinde yapıldı.

Bu pistte ilk kez yarışmama rağmen, Cumartesi günü sıralamaları 5. sırada bitirdim ve aynı gün yapılan 16 turluk ilk yarışa 5.sıradan başlayıp 2. sıraya dek yükseldim. Ancak, son tur son virajda rakibimle temas sonucu ilk gün yarışını 4. sırada tamamladım. Pazar günü yapılan ikinci yarışa 4. sıradan başladım, son turlara kadar çekişmeli giden yarışı 2. sırada bitirdim.”

Yarışın BMU Avrupa SSP 600 A Şampiyonası’na yönelik sıralamasında ikincilik kupasına adını olan Furkan Eryılmaz, Sırbistan şampiyonasına yönelik sıralamada da üçüncülük kupasının sahibi oldu. Yarışta iki kez podyuma çıkma başarısı gösteren milli sporcumuz, yarıştan çifte kupa ile döndü.

Profesyonel kariyerinde 6 Türkiye Şampiyonluğu ve Doğu Avrupa 600cc SBKS Şampiyonluğu bulunan ve 2022 yılında PizzaLazza ana sponsorluğunda Türkiye’de ve Avrupa’da şampiyonluk hedefiyle yarışan milli motosiklet sporcusu Furkan Eryılmaz’ın bir sonraki yarışı, TMF Türkiye Pist Şampiyonası’nın 28-29 Mayıs tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek birinci ayak yarışı olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1523870/sirbistanda-iki-kupaya-adini-yazdirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.