Teröristlerle sıcak çatışma: 4 şehit

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe -Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını duyurdu. Yaralı askerleden P.Tğm. Abdulkadir Güler hastanede hayatını kaybetti.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2022, Salı - 12:37
Teröristlerle sıcak çatışma: 4 şehit

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinden acı haber geldi. 

Milli Savunma Bakanlığı, teröristlerle girilen sıcak çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin yaralandığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, dört kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz " denildi.

Çatışmanın ardından hastaneye kaldırılan P.Tğm. Abdulkadir Güler de şehit oldu.

Böylece şehit sayısı 4'e yükseldi.

Hatay

Bölücü PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada 25 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Bican Kapılay şehit oldu. Şehidin acı haberi, Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Haberi alan ailesi büyük üzüntü yaşadı.


Malatya

Bölücü hainlerle çıkan çatışmada Malatyalı Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli şehit oldu. Şehidin ile ilgili paylaşım yapan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Kuzey Irak Pençe Kilit Operasyonu’nda şehit düşen Hemşehrimiz Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli’ye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum." dedi.

Ankara

Çatışmada şehit olan askerimiz Piyade Uzman Çavuş Onur Doğan ise Kızılcahamamlı. Kızılcahamam Belediye Başkanı yaptığı paylaşımında, "Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Hemşehrimiz Evladımız Onur Doğan ve kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabr-ı cemiller diliyorum. Yaralı askerlerimize Rabbim şifa versin." dedi.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet , yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1524158/teroristlerle-sicak-catisma-4-sehit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.