Şizofreni farkındalığına 'çizimli ışık tutuluyor

IGF-213422
|
24 Mayıs 2022, Salı - 13:09
Şizofreni farkındalığına 'çizimli ışık tutuluyor

Şizofreni hastalığına, hastalara karşı toplum içindeki önyargılara ve hastaların desteklendiğinde hayata karışabildiğine dikkat çekmek üzere hayata geçen “Çizimlere Renk Vermiş Hayatlar” projesinin lansmanı 24 Mayıs Dünya Şizofreni Günü’nde yapıldı.

İSTANBUL (İGFA) - Janssen Türkiye, şizofreni tedavisi gören bireylere karşı var olan ötekileştirmeye dikkat çekmek ve ‘şizofrenili bireylerin desteklendiğinde hayata karışabildiği’ mesajını öne çıkarmak hedefiyle Ruh Sağlığı Gönüllüleri Eğitimi Derneği ile “Çizimlere Renk Vermiş Hayatlar” projesinde buluştu.

İçgörüleri çizimlerine yansıtmasıyla tanınan karikatürist Eren Boz’un da desteklediği proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri’nde (TRSM), hem tedavilerine hem de sosyal faaliyetlere devam eden bireylerin yarattığı eserler, Eren Boz’un çizimleriyle yeniden yorumlandı.

Hastaların sağlıklı yaşam hayallerini gerçekleştirmek için çeyrek asra yakın süredir geleceğe dönük çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Janssen Türkiye Genel Müdürü Demet Russ; “Janssen’de şizofreni hastalığıyla mücadelenin bizler için anlamı farklı çünkü Janssen, şizofreni tedavisinin seyrini değiştiren molekülü keşfeden bilim adamı Dr. Paul Janssen tarafından kuruldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1524331/sizofreni-farkindaligina-cizimli-isik-tutuluyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.