Engin Altay: Adayımız Kılıçdaroğlu!

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bir siyasi parti olarak Cumhurbaşkanı adaylarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Sözlerine devam eden Altay, ortak bir aday üzerinde uzlaşılması halinde Kılıçdaroğlu, adaymış gibi çalışacaklarını belirtti.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2022, Salı - 12:51
Engin Altay: Adayımız Kılıçdaroğlu!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, gazeteciler  Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını yanıtladı. 

İstanbul'da gerçekleşen Milletin Sesi mitingine ilişkin konuşan Altay "Miting bizim bile beklediğimizden dahi kalabalıktı. Bu büyük bir başarıdır. Artık çok daha cesur olmanın zamanı gelmiştir" dedi.

engin-altay.jpg

"Partinin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dur"

"Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı mı?" sorusunu yanıtlayan Altay "6'lı masanın bir bileşeni olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 'Ben cumhurbaşkanı adayı değilim' derken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hiçbir zaman 'Ben adayım' demedi. Kemal Kılıçdaroğlu kendi açısından 'bizim önceliğimiz 6'lı masanın bir isim üzerinde uzlaşmasıdır. 6'lı masa ne derse biz onu kabul ederiz' diyor. Ama şunu söyleyebilirim CHP ailesinin yani partinin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Ancak Genel Başkanımızın bir tutumu var. O da cumhurbaşkanı adayının 6'lı masanın ortak adayı olması konusudur." dedi.

Altay, Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması halinde, 6'lı masanın üzerinde uzlaşacağı bir başka ismi destekleyeceklerini belirterek "Tıpkı kendi adayımız gibi çalışırız" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1524354/engin-altay-adayimiz-kilicdaroglu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.