Ahmet Akın: "6'lı masanın adayı 13. Cumhurbaşkanımızdır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Cumhurbaşkanı adaylığında gönüllerinden geçen ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Akın, “Ancak bu konuda, 6'lı ittifak masasına da saygımız sonsuz. Onun için oradan çıkacak aday, hepimizin cumhurbaşkanı adayı olacak” dedi.
Ankara Masası
|
24 Mayıs 2022, Salı - 14:28
Ahmet Akın: "6'lı masanın adayı 13. Cumhurbaşkanımızdır"

Ahmet Akın, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in soruları yanıtladı.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayının sorulması üzerine Akın şöyle konuştu:

“6'lı masanın adayı 13. Cumhurbaşkanımızdır”

“Bizim gönlümüzden geçen sayın Kılıçdaroğlu elbette. Ancak bu konuda, 6'lı ittifak masasına da saygımız sonsuz. Sayın genel başkanımızın da isteği ve söylemi hep bu yönde. Onun için oradan çıkacak aday, hepimizin adayı olacak. Hepimizin cumhurbaşkanı adayı olacak. Elbette biz sayın Kemal Kılıçdaroğlu olsun isteriz. Ancak şunu söylemem lazım. 6'lı masanın adayı 13. cumhurbaşkanımızdır. Bu her yerde, her kesimde, her platformda vatandaşın bize dillendirdiği bir çağrı ve söylem.”

"Kazanacağız"

“Peki bu çok konuşuluyor Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa seçilemez. Mezhebi mensubiyeti ile ilgili de bir takım eleştiriler yapılıyor. Hatta parti içinden de bunu dillendirenler oldu. Bazıları farklı isimleri gündeme getiriyorlar. Siz buna nasıl bakıyorsunuz? Kılıçdaroğlu, aday olursa ne olur, seçilemez mi? Bu eleştirilere ne diyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine Ahmet Akın şunları söyledi:

“6'lı masanın adayı 13. cumhurbaşkanımız dedim. Eğer 6'lı masa, sayın liderler, sayın genel başkanımızın aday olması konusunda hem fikir oluşturduysa, zaten hayırlı olsun. 13. cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Çünkü kazanacağız.”

“Mezhep tartışmaları çok yanlış beyhude çabalar”

Cumhurbaşkanı adayı olacak ismin mezhebi ya da etnik kimliği öne çıkarma çabalarını yanlış ve beyhude olarak niteleyen Akın şöyle devam etti:

“ Hiç bir kimseyi ayırmadan, herkesi kucaklayarak, Alevi'si, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i hep birlikte büyük bir Türk milletiyiz. Ve bu büyük milletin temsilcisi olan 6 parti de, masamızın adayı da cumhurbaşkanımız olacak. Burada farklı noktalara çekmek, hepsi beyhude çalışmalar. Farklı yerden çekmek çok yanlış. Bel altı konuşmalar. Hiç doğru şeyler değil. Burada 6'lı masanın adayı cumhurbaşkanıdır.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1524951/ahmet-akin-6li-masanin-adayi-13-cumhurbaskanimizdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.