Sınır ötesi harekata karşı çıkan HDP'den muhalefete çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası verdiği sınır ötesi harekat mesajına tepki göstererek muhalefeti buna karşı gelmeye çağırdı.
Editör
|
24 Mayıs 2022, Salı - 16:06
Sınır ötesi harekata karşı çıkan HDP'den muhalefete çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Toplantısına katıldı.

Sancar yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Kabine Toplantısı sonrasında Suriye'nin kuzeyine sınır ötesi harekat mesajlarına değindi.

HDP sınır ötesi harekata karşı çıktı

Erdoğan'ın açıklamalarını savaş siyaseti şeklinde nitelendiren Sancar, "Bu iktidar yeniden beka söylemi ile ambalajladığı savaş siyasetini uyguluyor. Bölgesel, askeri operasyonların daha da yaygınlaşacağını dün AK Parti Genel Başkanı duyurdu.''dedi.

Muhalefete çağrı yaptı: Harekata karşı durun

İktidarı eleştiren  HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, muhalefete de çağrı yaptı, 
"Savaş karşıtlığı öyle basit bir şiar değildir. Barış hedefi öyle kalıplaşmış tekdüze bir söylem olarak algılanmamalı.Savaşa karşı çıkmak, barışı savunmak emeğimizi, ekmeğimizi, özgürlüğümüzü savunmaktır. Her tereddüt bu iktidarın yıkım politikalarını güçlendirir.En başta siyasi muhalefete söylüyoruz bu uyarıyı, üzgünüz ki bu alanda sistematik bir tavır ortaya koyamıyor diğer muhalefet partileri. Bu çekincelerin hiçbir karşılığı yok." ifadeleri kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1526033/sinir-otesi-harekata-karsi-cikan-hdpden-muhalefete-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.